Star Trek a tévében – A Kapcsolatfelvétel Napja

2019. március 20. 12:45 - Ádám // emTV.hu

A Star Trek történelem szerint 2063. április 5-én érkeznek majd a vulkániak a Földre, amit az Űrszekerek közösségi flotta is szeretne méltó módon megünnepelni. Éppen ezért április 5-én, pénteken közösségtalálkozót tartunk, másnap, szombaton pedig az első mozibulival és egyebek mellett a Kapcsolatfelvétel című filmmel igyekszünk fokozni a Star Trek élményt. Ám biztos sokan vannak, akik folyamatban lévő küldetésük (munka), a transzporter-technológia hiánya (távolság), vagy bármilyen más, egyéb elfoglaltság miatt nem tud részt venni az eseményeken. Nekik lehet jó hír, hogy az ünnepi alkalomról a Viacom két hazai csatornája sem feledkezik meg: az RTL Spike-on és a Paramounton is lesz Star Trek kontent dögivel!

kapcsfelvpicard.jpg

Április 5-én, pénteken reggel 7:45-től a Khan haragjával indul a maraton a Paramount Channelen, amit tíz órától a Spock nyomában, majd egy rész kihagyással 12:15-től A végső határ lesz követ. 14:25-től aztán A nem ismert tartomány, 16:45-től pedig a Nemzedékek lesz műsoron. (Utóbbit, rögtön másnap, szombaton reggel 6:45-kor ismétlik.)

Ugyancsak pénteken az RTL Spike is felturbózza kicsit a a megszokott Star Trek tartalmak mennyiségét. A csatornán ugye minden délután látható az Enterprise sorozat, aminek ez alkalomból 15:00-tól a sorozat negyedik évadának negyedik, ötödik és hatodik részét adják egymás után, ami tulajdonképpen három szorosan összefüggő epizódot jelent.

Így tehát a tévékészülékek előtt sem fogunk unatkozni aznap, és ez nagyon felvillanyozó hír. Persze tudom, hogy a hazai rajongókat most elsősorban az érdekli, hogy mikor lesz szinkronos bemutatója a Discovery-nek, vagy éppen, hogy milyen lesz az új Picard sorozat, de szerintem óriási dolog, hogy egy multinacionális médiavállalat ilyen módon is beáll egy rajongók által életre hívott kezdeményezés mögé, melyek egyetlen célja a Star Trek megünneplése.

Meggyőződésem, hogy az április 5-nek annyira kéne a Trekről szólnia, mint a május 4-nek a Wars-ról. Ezt pedig csak mi, rajongók, közösen alapozhatjuk meg. Gyertek, és ünnepeljünk együtt a közösségtalálkozón április 5-én, pénteken délután három órától törzshelyünkön, a Vault 51-ben az Oktogonnál! Szélesi Sándor sokszoros díjas író, valamint Spok két magyar hangja, R. Kárpáti Péter és Széles Tamás már biztosan ott lesz, de hamarosan a meghívottak teljes névsorát felfedjük. Az esemény házigazdái Szórádi Erika, és Tuvok magyar hangja, Holl Nándor. Másnap, április 6-án, szombaton pedig 17:30-tól a Pólus Moziban tartjuk első mozibulinkat, amelyen egyebek mellett a Kapcsolatfelvétel című filmet is levetítjük. Az eseményre belépőt ezen a linken válthattok, és hamarosan az RTL Spike Facebook oldalán is nyerhettek.

emTV.hu // Viacom

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7614702992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása