A Picard sorozat olyan lesz, mint egy tízórás mozifilm

2019. február 02. 18:00 - T Pen

A Star Trek rajongókat egyre nagyobb izgalomban tartja a CBS All Access közelgő új sorozata, amelyben Sir Patrick Stewart ismét Jean-Luc Picard szerepébe bújik. Tavaly nyáron maga jelentette be a Las Vegas-i Star Trek rendezvényen, hogy visszatér régi szerepében, valamint nem rég beszélt arról is, hogy mit várhatunk az új szériától.

old_picard.jpg

Persze konkrétumok nélkül nyilatkozott, de annyit megemlített, hogy a cselekmény valamiképpen napjaink történéseire is utal majd, és ez már egyáltalán nem az a világ, ahol legutóbb találkoztunk a kapitánnyal.

Stewart megjegyzései a világ változásairól, amiben Picardot hagytuk, valószínűleg a galaktikus politika változásaira utal, amely a Nemezis című film óta eltelt húsz évben történt. Alex Kurtzman még konkrétabb volt: azt mondta, hogy Picard kapitány életét jelentősen megváltoztatta a Romulán Birodalom felbomlása.

Stewart azon is viccelődött, hogy nem néz ki olyan öregnek, ahogy tizennyolc évvel ezelőtt Az új nemzedék (TNG) záróepizódjában képzelték el őt idősebb korában, ősz szakállal és elmaszkírozva. Azt mondta, a most induló sorozatban pontosan úgy fog kinézni, ahogy valójában öregedett, Picard és Stewart ismét azonos korúak.

A sorozat hosszára vonatkozóan elmondta, hogy tíz egybefüggő epizódra számíthatunk. Sőt, véleménye szerint az egész olyan lesz, mint egy tízórás mozifilm.

Többen találgatták, hogy az új széria egy egyszeri minisorozat vagy egy hosszabb lélegzetvételű folytatásos történet lesz-e. Azonban Alex Kurtzman és Heather Kadin vezető producerek óvatosan úgy fogalmaztak még az ősszel egy interjúban, hogy reményeik szerint egynél több szezont is megér majd a sorozat.

Patrick Stewart azt is elmesélte, hogy milyen régóta ellenáll a kísértésnek és a megkereséseknek, hogy visszatérjen Picard kapitány szerepében. Azonban amikor ezzel a sorozatötlettel felkeresték a producerek, megfogta őt annak szokatlansága és rendkívüli módon felkeltette az érdeklődését.

"Amitől leginkább féltem, hogy talán valamiképpen humoros történetnek szánják. Ilyet semmiképpen sem szerettem volna csinálni. Tisztelem azt a munkát, amit Az új nemzedékben csináltunk, mert minden szemszögből megváltoztatta az életemet."

Ezért mielőtt elvállalta volna a szerepet, rengeteg kérdést tett fel a sztorival kapcsolatban, de úgy tűnik a válaszok kielégítőek voltak. Olyannyira meggyőzte őt a felvázolt sztori, hogy végül nemcsak aláírta a szerződést, hanem ő maga is vezető producere lett a sorozatnak.

emTV.hu // TrekMovie

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8814603156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása