Alex Kurtzman elárulta, hogy mi gyakorolja a legnagyobb hatást Picard életére az új sorozatban

2019. január 10. 18:00 - FCs.

Húsz évvel a Nemezis eseményei után Picard már nem az a karakter lesz, akit Az új nemzedékben, és az azt követő mozifilmekben megismertünk. Patrick Stewart csak azzal a feltétellel vállalta a visszatérést, ha a karaktere jelentős változásokon megy keresztül, Alex Kurtzman pedig elárulta, hogy milyen fontos esemény indítja majd be a történet alakulását.

Kurtzman egy olyan támpontot adott, ami némiképp beazonosíthatóvá teszi a sorozat kiindulási helyzetét:

"Picard élete radikálisan megváltozott a Romulán Birodalom pusztulása miatt."

A producer ezzel a 2009-es Kelvin filmet idézi fel: bár a mozifilm története egy másik idővonalon játszódik, a romulánok bolygóját sújtó katasztrófa még az eredeti Star Trek univerzumban történik meg, mi pedig ennek a következményeivel fogunk találkozni.

Picard és a romulánok számos alkalommal találkoztak Az új nemzedékben, hiszen a sorozat visszatérő ellenségei viszonylag sűrűn felbukkantak, legutóbb pedig a tizedik mozifilmben, a Nemezisben láthattuk egy vásznon (vagy éppen képernyőn) a kapitányt és a hegyes fülű manipulátorokat.

A producer arról is beszámolt, hogy Stewart kifejezetten ragaszkodott a karakterével kapcsolatos változtatásokhoz:

"Ha megcsináljuk, akkor másmilyennek akarom, olyannak szeretném, ahogy az emberek emlékeznek rá, de olyannak is, amilyenre egyáltalán nem számítanak, máskülönben mi értelme lenne?"

– ó idézte Kurtzman a színészt.

emTV.hu // TrekMovie

donate_680x50.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2114551434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása