Star Trek: Discovery – új regény és képregények a láthatáron

2018. február 24. 10:00 - Dave // urszekerek.hu

Vége az első évadnak, és a második forgatása még el sem kezdődött. Kegyetlen időszak ez egy sorozatrajongó számára. A készítők azonban gondoltak az új Star Trek sorozat rajongóira, és folyamatosan teszik közé a széria különböző szereplőinek előtörténetét feldolgozó kiadványokat – ezek korábbi és a közeljövőben készülő megjelenéseit foglaljuk most össze.

the_light_of_kahless.jpg

Star Trek: Discovery – The Light of Kahless

Szerzők: Kirsten Beyer & Mike Johnson (szövegírók), Tony Shashee (grafika)
Füzetek száma: 4
Téma: T'Kuvma előélete
Idővonal: előzmény (a Star Trek: Discovery első évad előtt)
Első füzet: 2017. november
Gyűjtői kiadás: 2018. május

discovery_annual_2018_cover.jpg

Star Trek: Discovery Annual 2018

Szerzők: Kirsten Beyer & Mike Johnson (szövegírók), Angel Hernandez (grafika)
Füzetek száma: 1 (dupla terjedelmű különkiadás, 48 oldal)
Téma: Stamets hadnagy és Dr. Culbert, spórahajtómű, micéliumhálózat, klingon háború
Idővonal: előzmény / Discovery első évad
Megjelenés: 2018. március 28.

succesion_2_ri-a.jpg

Star Trek: Discovery – Succession

Szerzők: Kirsten Beyer & Mike Johnson (szövegírók), Angel Hernandez (grafika)
Füzetek száma: 4
Téma: tüköruniverzum, Georgiou császárnő
Idővonal: előzmény / Discovery első évad
Első füzet: 2018. április

Regények

desperate_hours_cover.jpg

David Mack: Desperate Hours (Kétségbeesett órák)

Megjelenés: 2017. november

Idővonal: előzményregény, 2255. május 11-12., egy évvel a Discovery első évada előtt, és egy évvel az eredeti sorozat első pilot epizódja, a "The Cage" cselekménye után.

Michael Burnham hadnagyot, aki egy földi nő, és vulkániak között nevelkedett, kinevezik a Shenzou csillaghajó első tisztjévé. Ha meg szeretné tartani a pozícióját, be kell bizonyítania Philippa Georgiou kapitánynak, hogy alkalmas rá. Erre alkalma is nyílik, amikor a Shenzounak meg kell védenie egy Föderációs kolóniát, melyet egy ősi jármű támadott meg, a bolygó mély és sötét tengerei mélyéről felbukkanva. Ahogy a fenyegetés egyre erősödik, a Flotta mindent megtesz, hogy megállítsa. Ahhoz, hogy megmentse ártatlan ezrek életét, Burnhamnek be kell hatolnia az idegen hajóra. Ehhez viszont szembe kell néznie néhány igazsággal a múltjából, és szüksége van egy olyan ember segítségére, akit egész életében elkerülni igyekezett...

drastic_measures_cover.jpg

Dayton Ward: Drastic Measures (Erőszakos lépések)

Megjelenés: 2018. február

Idővonal: előzményregény, 2246, 10 évvel a Kettőscsillagnál vívott csata előtt.

Agresszív fertőzés tizedeli a Tarsus IV kolónia nyolcezer lakosának élelem-tartalékait. A telepesek leadták a vészjelzést, ám a hathatós segítség még messze jár. Az egyik föderációs megfigyelő állomáson posztoló Gabriel Lorca parancsnokhelyettes kis csapatát utoléri a vészhívás, így tanúi lesznek annak, milyen drasztikus intézkedéssel próbálja a terjedő éhínséget megfékezni a kolónia kormányzója, egy bizonyos Adrian Kodos... Eközben Philippa Georgiou parancsnok, aki éppen a következő megbízatására vár, váratlanul új küldetést kap: egy gyors reagálású előretolt helyőrség élén kell a Tarsus IV-en kialakult feszült helyzetet stabilizálnia, míg további segítség nem érkezik. A kolóniára érkezve azonban döbbenten állapítja meg: Kodos már végrehajtotta iszonyatos intézkedését annak érdekében, hogy a megtizedelt élelem-tartalékok tovább tartsanak. Georgiou és Lorca kénytelen összefogni, hogy utolérje e borzalmas terv kiötlőjét, akit később a történelem úgy ismer majd: Kodos a hóhér...

James Swallow: Fear Itself (A félelem maga)

Megjelenés: 2018. június

Idővonal: előzményregény (pontos év nem ismert)

Tartalom: A regény Saru hadnagy története, aki a Csillagflotta első kelpián származású tisztje. Fajtáját szülőbolygóján zsákmányállatként üldözi világának uralkodó, irtózatos predátor faja. Egy olyan lény, aki közvetlen közelről ismeri a félelem természetét. Flottatisztként a USS Shenzhou-n szolgálva sikeresen túlléphetett keserves eredetén, ám egész karrierje veszélybe kerül, mikor szabályt szeg annak érdekében, hogy bizonyítson tiszttársai előtt. Ennek során egy vészhelyzetbe került űrhajó megmentése hamarosan katasztrófába torkollik. Saru, aki ekkor még talán nem áll egészen készen a döntéshozásra és parancsok osztására, két tűz között van, mikor lelkiismeretében szembekerül egymással a kötelességteljesítés és két ellenséges idegen faj konfliktusa. Minden összeesküdött ellene, és a béke érdekében meg kell találnia a keskeny ösvényt azon ideálok között, melyek betartására felesküdött... (A kép illusztráció!)

Az évadzáróról a teljes sorozat kontextusában ebben a cikkben írtunk, míg itt tizenkét olyan kérdésről, amit a szezonfinálé vetett fel, melyről a készítők ebben a videóban beszéltek. Ebben a cikkünkben pedig arról tudhattok meg többet, hogy a sorozat alapjai Az új nemzedék (TNG) előttre nyúlnak vissza. A sorozat második évadának forgatása egyébként áprilisban kezdődik.

Ezen a linken találod a sorozat rajongói csoportját, ha pedig szívesen csatlakoznál a Discovery részeinek megvitatásához, csatlakozz az epizódkibeszélőhöz! Még több Star Trekért látogasd meg az Űrszekerek Facebook-oldalát! A Discovery epizódjaival az Impulzus Podcast adásaiban is foglalkozunk!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7313693546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása