Áprilisban kezdődik a Discovery második évadának a forgatása

2018. február 13. 18:00 - FCs.

Megfontolt információmorzsák Alex Kurtzmantől

Alig ért véget az első évad, de Alex Kurtzman már most nagyon szeretne megosztani velünk egy-két dolgot a Discovery második szezonjával kapcsolatban, az Entertainment Weekly interjújában pedig a tőle megszokott módon óvatosan és körültekintően fogalmazta meg saját elképzeléseit és a távlati terveket. A felvetett témákat ügyesen körbetáncoló Kurtzman válaszait viszont csak az olvassa el, aki már látta a hétfőn bemutatott évadzárót, ugyanis az első évad végén felbukkanó események is szóba kerülnek.

Az utolsó epizód végén bemutatott képsorok – amelyekben az Enterprise is megjelent – alaposan felkavarták a rajongók érzelmi egyensúlyát. Kurtzman is úgy érzi, hogy a második évadig előttünk álló időben Pike kapitány hajója lesz a várakozások középpontjában:

"Nyilvánvalóan kíváncsiak lesznek rá, hogy ki lesz az Enterprise fedélzetén. Azt hiszem, hogy lesz ott pár meglepetés. Fenntartjuk majd a kánonnal kapcsolatos következetességet, de azért lesznek meglepetések."

Már a sorozat előtt is állandó kérdés volt a kánonhoz történő viszonyulás kezelése, úgy tűnik, hogy az idővonal tiszteletben tartása mindig is érzékeny terület lesz:

"... hogyha az eredeti sorozatból hozunk karaktereket, akkor a kánonhoz szorosan kapcsolódva kell megtennünk. Tehát bármi, ami az eredeti sorozatban felmerül, legyen akár a történethez vagy a karakterekhez köze, konzisztensen kell kezelnünk."

A kánon integritásának megőrzése érdekében William Shatner például a CGI technológia hadrendbe állításával tudná elképzelni karakterének visszatérést a korabeli történetfolyamba (– erről hamarosan az Űrszekereken is beszámolunk). Kurtzman elmondása szerint ez még nem került szóba a Discovery készítői között, de mindenképpen nyitott a javaslatra.

Egyelőre nem tudjuk, hogy az Enterprise látható lesz-e belülről, erre vonatkozólag Kurtzman nem adott megerősítést. Azt azonban elmondta, hogy amennyiben megépítik a díszletet, akkor ugyanúgy egyensúlyozniuk kell az eddig lefektetett alapok és korunk vizuális elvárásai között.

Az viszont biztos, hogy Tyler karaktere vissza fog térni:

"Tyler/Voq hatalmas fejlődésen ment keresztül az évad során, és imádtuk Shazadot. Mindennel megbirkózott, amit rázúdítottunk, és a második évadban is nagy terveink vannak a karakterével."

A Rotten Tomatoes interjújában Kurtzman bővebb rálátást adott a klingonok helyzetére:

"... igaz, hogy találtunk egy módot a fegyverszünetre, de ez nem jelenti azt, hogy a klingonokat ez boldoggá teszi. A különböző házak megosztottak, L’Rell pedig a leleményességének és a Csillagflottának köszönhetően kitalálta, hogy hogyan vegye rá őket egy olyan döntésre, amit nem akartak meghozni. Az előző epizódban még ő is rendkívül egyszerűen látta a helyzetet. Azt mondta, hogy »Nem fogunk megállni, amíg mindenki meg nem halt.« Ez a klingonok útja. Ezt az enyhülést egy találékonyság kényszerítette ki, de ettől még nem biztos, hogy a klingonok szerint minden rendben van. Ez a probléma bármikor fellobbanhat."

A fináléban az eredeti sorozat zenéje is felcsendült, a témával foglalkozó Variety cikkben pedig Kurtzman megerősítette, hogy a második évadban továbbra is Jeff Russo-val fognak dolgozni a megfelelő aláfestés érdekében. Ezen kívül arra is fény derült, hogy a folytatás forgatási munkálatai áprilisban kezdődnek majd, az írócsapat pedig már január elseje óta teljes erőbedobással dolgozik.

Ezen a linken találod a sorozat rajongói csoportját, ha pedig szívesen csatlakoznál a Discovery részeinek megvitatásához, csatlakozz az epizódkibeszélőhöz! Még több Star Trekért látogasd meg az Űrszekerek Facebook-oldalát! A Discovery aktuális epizódjaival az Impulzus Podcast adásaiban is foglalkozunk!

emTV.hu // TrekMovie // EW

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr413665182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása