Jonathan Frakes a régi szép időkben érezte magát a Discovery rendezése közben

2018. január 07. 16:10 - FCs.

A csinos hölgyek társaságát mindig magabiztosan kezelő Riker megformálója, Jonathan Frakes végre számunkra is betekintést enged a Discovery fedélzetén levezényelt rendezői tevékenységébe. Mint tudvalevő, Frakes játszotta Egyest, Picard kapitány (Patrick Stewart) első tisztjét a második élő szereplős Star Trek sorozatban, Az új nemzedékben (TNG). Emellett rengeteg Star Trek epizódot rendezett már, a színésztársaitól és a producerektől pedig kivétel nélkül elismerő visszajelzéseket szokott kapni: nem csak a vele történő együttműködés hatalmas öröm, de a végeredmény is mindig kifogástalan, szórakoztató Star Trek élmény. Ennek megfelelően nem is csoda, hogy a Discovery-ben is lehetőséget kapott, mely január 8-án, hétfőn reggel a Netflixen tér vissza a téli álomból.

A hivatalos Star Trek oldalon található interjúban Frakes rövid leírást ad a soron következő Discovery epizódról:

"Tovább mélyülünk Lorca karakterében, és itt van ez a csodálatos ügy, ami L’Rell-t, Mary Chieffo karakterét érinti. Gyönyörűen felvettük, nagyszerű a történet, és egy csomó nyitott szálat varrtunk el. Rengeteg kérdést megválaszolunk, és hát lesz egy... cliffhanger.

Szerintem ez a szezon legjobb epizódja. Persze, egy kicsit elfogult vagyok. Azt hiszem, hogy a rajongók számára rendkívül izgalmas lesz. Sonequa lenyűgöző. Úgy gondolom, hogy egy varázslatosan új arcot ad a franchise számára. Nagy rajongója vagyok."

Frakes az eddigi Trek munkásságának hosszú történetére is visszaemlékezett:

"Nagyon büszke vagyok rá, hogy része lehettem ezeknek a Trek produkcióknak. Úgy érzem, hogy a saját sorozatunkban szerepelni, majd rendezni a saját sorozatunkat és pár mozifilmet, ezután a Voyager-t és a Deep Space Nine-t, nagyszerű volt. Még a némiképp szerencsétlen Enterprise felbukkanásom is, ezzel együtt pedig mindegyikben benne van a kezem, erre nagyon büszke vagyok. Jó érzés volt a Discovery-n dolgozni."

A Rotten Tomatoes-nak Frakes azt is elárulta, hogy mennyire csodálja Sonequa Martin-Greent-t, valamint, hogy a Discovery csapata emlékezteti őt a régi, saját sorozatának (Az új nemzedéknek) a készítése közben átélt hangulatra:

"Ő, [Sonequa Martin-Green] aki a franchise-unk, ha úgy tetszik a családunk új arca, nem is lehetett volna jobban kiválasztva. Bárcsak Michelle [Yeoh] is szerepelt volna az epizódomban, de sajnos nem, viszont találkoztam vele, amíg ott dolgoztam. Ezek a hölgyek, na – meg Jason [Isaacs], azt kell, hogy mondjam – fantasztikusak. Teljesen úgy érzem, mint amikor a saját legénységemmel voltam körülvéve, a legpozitívabb módon. Nagyszerű emlékeket hozott vissza. Ez a társulat egy igazi csapat, akik szeretik egymást, és támogatják egymást. Megnézik egymás jeleneteit. Együtt mennek vacsorázni, együtt lógnak. Ez nagyon ismerős számomra, Az új nemzedékben is így csináltuk. Szívmelengető."

Frakes elmondása szerint a Discovery színészei nagyon kíváncsiak voltak korábbi tapasztalataira és meglátásaira:

"Hát, rákérdeztek bizonyos dolgokra. Beszéltünk a jelmezekről, Roddenberry-ről, valamint a rajongói találkozókról. Beszéltünk az abszurdumról. Átvettük a hajó rázkódásával kapcsolatos leckét, valamint azt, amikor fézerrel találnak el, és mindazt a sok mindent, ami valamennyire komikus, lehetséges, vagy következetes Star Trektől Star Trekig: beszéltünk zöld háttérről, idegenek kezeléséről, rajongói helyzetekről, hogy hogyan változtatja meg az életed, tudod, a javadra."

Ahogy arra az interjúkban is utalt, Frakes rendezte egyebek mellett a rajongók által az egyik legjobb Star Trek filmnek tartott Kapcsolatfelvétel (First Contact) című mozit, mellyel szerkesztőink az Impulzus Podcast legutóbbi, karácsonyi és újévi adásában foglalkoztak.

A Star Trek: Discovery első évadának második fejezetéről itt írtunk, a befejező hat epizód címeit pedig erre találjátok.

Star Trek: Discovery
január 8. 9:00
Netflix

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5613556343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása