Zachary Quinto: Kevin Spacey coming outja "megtervezett manipuláció"

2017. október 31. 14:50 - FCs.

A múltban történt zaklatási esetek sorozatosan előtörő áradatában a héten a Star Trek vonatkozásában is nyilvánosság elé került egy szomorú eset. Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy a Discovery egyik szereplője, Anthony Rapp 1986-ban Kevin Spacey részegen elkövetett inzultációjának esett áldozatul, amit Spacey nem tagadott le, és elnézést is kért. Emellett azonban megragadta az alkalmat, hogy egyúttal saját coming outját is megtegye (ezentúl nyíltan meleg férfiként hivatkozva magára). Az esettel kapcsolatban most Zachary Quinto, a Kelvin mozifilmek Spockot alakító színésze is kifejezte nemtetszését.

margin_call_coffee.jpg

A nyilatkozata után sokan kritizálták Kevin Spacey-t, amiért pont ezt az elkeserítő alkalmat ragadta meg coming outjához. A másságát nyíltan vállaló Zachary Quinto, aki egyébként a 2011-es Krízispont (Margin Call) című film során maga is dolgozott már Spacey-vel, szintén így érzi:

"Mélységesen szomorú és nyugtalanító, hogy Kevin Spacey ezt a megoldást választotta a coming outhoz."

A színész részletesen kifejti a véleményét a Twitteren:

"Ez nem olyan, mint a büszkeség egy sarokpontjaként kiállni – annak fényében, hogy mennyi kitüntetést kapott és eredményt ért el – szorongó LMBTQ-srácok tízezreit inspirálva az egész világon, hanem inkább egy megtervezett manipuláció, amely eltereli a figyelmet egy rendkívül súlyos vádról, mely szerint zaklatni próbált valakit.

Sajnálattal hallom Anthony Rapp tapasztalatát és későbbi szenvedését. Azt is sajnálom, hogy Kevin csakis akkor látta jónak elismerni az igazságot magával kapcsolatban, amikor úgy gondolta, hogy hasznos lehet számára – ugyanúgy, mint ahogyan az éveken át tartó tagadása.

Anthony Rapp hangja kell legyen az egyetlen, akiét felerősítjük. Az áldozatok azok, akiknek a hangját hallani kell."

Rapp egyelőre lezártnak tekinti az ügyet, és Spacey nyilatkozatát követően az incidenssel kapcsolatban csak olyan bejegyzéseket tett közzé, mely szerint az üggyel kapcsolatban nincs további mondanivalója.

Mi, itt az emTV.hu-nál kiállunk a diverzitás mellett, de mélyen elítéljük Kevin Spacey tettét, valamint azt, hogy homoszexualitását összemosta egy fiatalkorú zaklatásával.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1713120684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása