Stargate: Origins – régi-új fejezet nyílik a Csillagkapu-univerzumban

2017. július 24. 17:35 - Dave // urszekerek.hu

Az idén húszéves Csillagkapu sorozatnak sikerült meglepnie a rajongókat: a hétvégén zajlott San Diego-i Comic Con Stargate panel-előadásán az MGM hivatalosan is bejelentette: új Csillagkapu sorozatot indít Stargate: Origins (Csillagkapu: Eredet) címmel, mely – egyelőre – egy tíz részes, epizódonként nagyjából tízperces előzménysorozat lesz, amit az újonnan indított Stargate Command előfizetéses streaming felületen láthatnak majd először a rajongók. A magyar feliratos előzetest a tovább mögött találjátok!

stargate_origins_poster.jpg

Az új széria időben az eddig ismert sorozatok, sőt az eredeti mozifilm előtt fog játszódni, 1928-ban, és főhőse a fiatal Catherine Langford lesz, aki "egy rendkívüli kaland során találkozik majd a Csillagkapu titkával, hogy aztán megvédje a Földet egy hihetetlen fenyegetéstől". A prequel sorozat teljes egészében illeszkedik majd a mozifilm, illetve a későbbi sorozatok által megalkotott kánonba. Ezt tökéletesen kifejezi az is, hogy a fentebb is látható első kedvcsináló teaser voltaképpen az 1994-es filmből összeállított montázsnak tekinthető, ugyanakkor felcsigázza az érdeklődést azzal az utalással, hogy "még nem ismerjük a Csillagkapu felfedezésének teljes történetét."

Szemfüles rajongók már korábban felfedezhették, hogy az MGM levédte a Stargate: Origins nevet, illetve weboldalán is már az új online műsorplatform, a Stargate Command köszönti a látogatókat.

A Stargate Command weboldal és szolgáltatás ősszel indul majd, és előfizetéses streaming szolgáltatásként működik, de lesznek majd ingyenesen elérhető tartalmak is rajta. Valószínűleg a többi online streaming szolgáltatáshoz (Netflix, Amazon, Hulu, CBS All Access) hasonló előfizetési modellek lesznek elérhetők.

Az új websorozat tíz részén kívül további exkluzív, még soha be nem mutatott, Csillagkapuhoz kapcsolódó (például videós) tartalmak lesznek elérhetők (több tucat órányi tartalmat harangoztak be). A Stargate Command ezenkívül még közösségi portálként is szolgál majd. Az MGM például az új sorozattal kapcsolatban is ezen keresztül szeretne a nézőkkel kommunikálni, sőt, a későbbiekben a sorozat fejlesztésébe is bevonni.

A Catherine Langfordról szóló előzménysorozatot egyébként az MGM sajtótájékoztatóján mint az "első Origin-Story"-t nevezte meg, ezzel finoman utalva talán arra, hogy további prequel sorozatokat is tervez, talán az első sikerétől függően, esetleg más, ismert karakterek köré. A panelen is volt arra utalás, hogy talán nem ez lesz az egyetlen ilyen fajta projekt az MGM részéről.

Az új sorozat indulási dátuma nem ismert, de minden jel szerint még 2017-ben láthatjuk a premiert (előzetes, illetve IMDb adatlap alapján). A gyártás mögött az MGM Digital Group és a New Form áll. Az összességében játékfilm hosszúságú websorozat rendezője Mercedes Bryce Morgan lesz, aki már több, hasonló formátumú minisorozat készítését vezényelte. A forgatókönyvet Mark Ilvedson és Justin Michael Terry írják, a forgatási munkálatok még augusztusban elkezdődnek.

sgu_comic.jpg

De mi lesz a Destiny végzete? A válasz azoknak, akik nem előzményre, hanem inkább folytatásra vágynak... Egy új sorozat első hírére természetesen a legtöbb rajongó a 2011-ben, mindössze két évad után elkaszált Stargate: Universe (SGU) folytatására gondolna – az ő számukra van egy rossz és egy jó hírünk. Kezdjük azzal, hogy annak ellenére, hogy komoly rajongó petíció indult az MGM, illetve a Netflix irányába is, továbbra sincs komoly remény arra, hogy az MGM egy harmadik évad vagy akár egy lezáró tévéfilm formájában feloldja a második szezon csúnya cliffhangerét, de jó hír, hogy megteszi majd mindezt egy képregény!

A Back to Destiny képregénysorozat – ami a hivatalos Stargate-kánon része lesz – pont ott folytatja majd a sztorit, ahol a második évad befejeződött, és voltaképpen harmadik évadként tekinthetünk majd rá. Az American Mythology Productions gondozásában megjelenő széria füzetei kéthavonta jelennek majd meg, az első, harmincegy oldalas képregény már június 28. óta elérhető, digitális formában is (szemfüles és türelmetlen rajongók különféle képregény-megosztó, és letöltő oldalakon is felfedezhetik, melyeket természetesen nem áll módunkban közölni).

emTV.hu // stargate-project.de

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7612685109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása