Új részletek a Star Trek: Discovery világából

2017. június 23. 22:20 - Idaho Ida

Az Entertainment Weekly magazin legújabb számában egy három oldalas interjú jelent meg a Star Trek: Discovery producereivel, Gretchen Berggel és Aaron Harberts-szel, akik az EW riporterével, James Hibberddel beszélgettek a sorozat stábjáról és forgatásáról. Azon kívül, hogy elmondták, a sorozat csúszásának egyik oka az volt, hogy meg kellett várniuk, amíg Sonequa Martin-Green (Michael Burnham) befejezi a munkát a The Walking Deadben, a páros felfedett néhány izgalmas részletet arról, merre tart majd az Discovery első évada.

std_csapo.jpg

Harbert elmagyarázta, hogyan hatnak Burnham döntései az évadra:

"Burnham volt az első ember, akit felvettek a Vulkáni Oktatóközpontba és a Vulkáni Tudományos Akadémiára – szóval sok időt töltött a Vulkánon, de mégiscsak ember. Sarek nagyon fontos szerepet játszik az életében, amit pontosan megterveztek, mígnem hozott egy nehéz döntést, ami egészen másfelé terelte az életét.

Mikor találkozunk vele, ő a Shenzou csillaghajó első tisztje. Burnham döntése, amit említettünk, a legnehezebb döntés, amit valaki meghozhat - kihat rá, a Csillagflottára, a Föderációra, kihat az egész univerzumra.

Ez a döntés vezeti el egy másik hajóra, a USS Discovery-re, és itt kezdődik az, amit Gretchen és én a második pilot-nak hívunk."

Harberts arról is beszélt, hogy a Discovery már ismertetett sorozat terve hogyan segíti a karakterek megismerését:

"Ez egy más fajta sorozat, egy karakter felfedezésével a középpontban, aki Michael Burnham, amint épp ráébred mit jelent embernek lenni, és megtalálja a saját függetlenségét.

Ilyen fajta történeteket már megismerhettünk a Star Trek filmekben, de nehéz a megvalósításuk a televíziós sorozatokban, mert az epizódok eléggé különállóak.

Az utazás örömét tapasztalhatjuk meg. Annak az előnye, hogy Burnham jelenleg nem a hídon szolgál lehetővé teszi, hogy a történéseket egy másik nézőpontból ismerjük meg. Ez egy új és érdekes érzés, mert nem csak a hídon történnek az események. Eljutunk a hajó más részeibe is."

Az egyik legszigorúbb szabálya a korábbi Star Trek sorozatoknak az úgynevezett "Roddenberry szabály" volt, mely szerint nem lehetnek konfliktusok az emberek között és a Csillagflotta tisztek között. Ez olyan dolog, ami Az új nemzedék alatt kezdődött és Rick Berman is igazodott hozzá, amíg ő vezette a franchise-t.

A Star Trek: Discovery írói is követik ezt a szabályt? Harberts és Berg azt mondja "nem", és ki is fejtik bővebben. Harberts elmondta:

"Nem tartjuk magunkat ehhez. Bonyolultabb történeteket próbálunk elmesélni, olyan karakterekkel, akiknek határozott véleményük és erős érzelmeik vannak. Szükség van rá, hogy az emberek kövessenek el hibákat – mindig lesznek hibák, a jövőben is.

Amiben követjük Roddenberryt az az, hogy hogyan oldjuk meg ezeket a konfliktusokat. Szóval vannak karakterek, léteznek közöttük konfliktusok, vannak egymással nehézségeik, de ez az egész arról szól, hogy hogyan találnak megoldást, és hogyan jutnak túl a problémákon."

Berg hozzátette:

"A Csillagflotta szabályai ugyanazok maradnak, de akár emberek, akár más lények vagyunk, egyikünk sem tökéletes."

Harbert leírása Burnham útjáról hitelt adnak azoknak a pletykáknak, miszerint Michelle Yeoh és a Shenzou talán nem hosszú távú szereplői a sorozatnak, de legalábbis nem elsődleges szereplői – különösképpen az alapján, hogy Burnham megérkezését Lorca kapitány hajójára "második pilotként" emlegetik.

Úgy tűnik, hogy a "Roddenberry szabály" lazítása a karakter konfliktusok kapcsán igazi lehetőséget teremt a karakterek mélységeinek megismerésére, és a fejlődésre a sorozat előrehaladásával.

Alig várjuk, hogy láthassuk, mit teremt ez a csapat a Trek univerzumban – a Star Trek: Discovery szeptemberben indul útjára.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekCore

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2012616925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása