Star Trek: Discovery premier: indokolt volt a halogatás

2017. június 22. 21:10 - Dave // urszekerek.hu

Legalábbis Gretchen Berg és Aaron Harberts producerek kellően logikus magyarázattal szolgáltak pár nappal ezelőtt az Entertainment Weekly riporterének, új részleteket és indokokat felsorolva a szinte már notórius premierhalogatás magyarázataként. Az ok a részletekben rejtőzik! Míg az korábban is nyilvánvaló volt, hogy a halasztás egyik oka a gyártási idő növekedése, illetve az eredeti vezető producer, Bryan Fuller távozása volt, majd ezután egy lehetséges írósztrájk is kellő magyarázatul szolgált, ám most Berg és Harberts egészen új nézőpontot árult el a forgatási idő megnövekedésének indoklásaként.

space_poster.jpg

Aaron Harberts kellékekről, jelmezekről, díszletekről, illetve a "művészi érzékről és a szakmabeli fogásokról" beszélt, melyek a legapróbb részeteket is meghatározzák. Szerencsére  rég elmúltak a korai Trek azon napjai, amikor kellékesek más sorozatok kidobott dolgaiban kutattak használható holmik után.

"Ezeket a dolgokat meg kell tervezni és legyártani. A kosztümtervezőnk Svájcba utazott a Csillagflotta uniformisok anyagaiért. Az egyenruhák némely kiegészítője 3D nyomtatással készült. Néhány díszletünket akár hat hétig is építették. A CBS elég időt és pénzt adott nekünk, hogy valami olyat teremthessünk, amit a rajongók figyelemre méltónak találnak."

Gretchen Berg hozzátette:

"Nem csalhatsz azzal, hogy a képernyőre kerülő dolgok kilencvenöt százaléka teljesen egyedi és különleges, a maradék öt százalékot pedig megveszed a boltban. Mindennek egységesnek kell lennie – és az is. Büszke vagyok arra, ami képernyőre kerül, igazán szép, és a világ megteremtését egy teljesen új szintre emeli."

uss_discovery.jpg

Az Entertainment Weekly egyúttal azt is megerősítette, hogy a májusi előzetesben a USS Shenzhou hajó külsejét és belsejét láthattuk, így magának a USS Discovery-nek a bemutatása még hátra van, és ezek a Shenzhou-tól ténylegesen különböző, teljesen önálló díszleteket is jelentenek majd.

Vegyük például a hidat. A rajongók azt hihették a trailerből, már tudják, milyen lesz a Discovery hídja. Pedig, amit láttak, nem az volt, hanem a Shenzhou hídja, egy a Discovery-től teljesen különböző, és öregebb hajóé. A Discovery hídját tehát külön meg kellett építeni a produkció során.

A premier bejelentéssel együtt új poszterek is érkeztek, melyek legfőbb látványossága maga a Discovery külseje, mely réz helyett immár ezüstös-kékes színben pompázik. Alig várjuk a végleges verziót szeptember végén!

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekCore // fordítás: Ida // címlapon a kanadai Space plakátja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5012614651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása