A Paramount megerősítette: két új Star Trek mozifilm készül

2018. április 26. 16:00 - FCs.

A Las Vegasban megrendezett 2018-as CinemaCon rendezvényen a Paramount vezérigazgatója, Jim Gianopulos a stúdió által gondozott franchise-okkal kapcsolatban osztott meg egy-két információt, tájékoztatásában pedig a Star Trek mozis jövője is helyett kapott. Most már hivatalosan is kijelenthető, hogy kettő darab Star Trek mozifilm kidolgozása zajlik, a megvalósítás pedig továbbra is a Skydance Pictures hathatós közreműködésével történik.

Tovább
komment

Országszerte várják a technológiai pálya iránt érdeklődő lányokat

2018. április 25. 16:00 - Ádám // emTV.hu

Országszerte hetvenhét helyszínen, huszonkét településen csaknem háromezer középiskolás lány ismerkedhet meg idén a technológiai pálya különböző szakmáival a Nők a Tudományban Egyesület szervezte Lányok napja programsorozat keretében, április 26-án, csütörtökön!

Tovább
komment

Nagyfelbontású részletek a DS9-ból a régen várt dokumntumfilmben

2018. április 24. 16:00 - FCs.

A közösségi finanszírozás segítségével megvalósuló alkotás, a What We Left Behind: Looking Back at Star Trek: Deep Space Nine ("Magunk mögött hagytuk: Visszatekintés a Deep Space Nine-ra") kampányáról tavaly mi is megemlékeztünk, az akkoriban megfogalmazott ambiciózus tervek pedig azonnal a rajongói várakozások középpontjába helyezték a projektet. A készítők hosszú hallgatás után nemrég helyzetjelentést adtak a készítési folyamat előrehaladásáról.

Tovább
komment

A csillagkapuk nyomában

2018. április 22. 16:00 - FCs.

A féreglyukon át

Az áprilisi Parallaxisban kívülről-belülről körbejárjuk a féregjáratokon történő utazás élményét, hiszen a Csillagkapu sorozatok világát tanulmányozzuk. Dr. Vincze Miklós fizikus ezúttal is kíméletlenül helyreteszi, hol húzódnak a fizika határai, és hol kezdődik a művészi ámokfutás. A tudományos beszélgetésből megtudhatjátok, hogy mi vár ránk az eseményhorizonton túl.

Tovább
komment

Christopher Pike – A Kapitány

2018. április 21. 16:00 - Menyhárt Attila

Amikor kiderült, hogy az új sorozat, a Star Trek: Discovery a második évadában szerepeltetni akarja Pike karakterét, én is elővettem az eredeti sorozat eredeti bevezető epizódját, hogy felfrissítsem emlékeimet erről a kapitányról. Érdekes volt újranézni a Discovery első évada után, amely számos érdekességgel színesítette a korszakról szóló ismereteinket.

Tovább
komment

A csillagkapuk fizikája, avagy a féreglyukon át az áprilisi Parallaxisban

2018. április 17. 16:00 - emTV

Áprilisi műsorunkban a Parallaxis visszatérő fizikusával vizsgáljuk a Csillagkapu sorozatok tudományos hátterét; egyebek mellett beszélgetünk fekete lyukakról és Einstein–Rosen‑hídról, illetve archív interjúrészletet mutatunk a szériában O’Neillt és Jacksont eredetileg szinkronizáló Szervét Tiborral és Czvetkó Sándorral készült beszélgetésekből.

Tovább
komment

Magyarul szól a Star Trek rajzfilmsorozat

2018. április 16. 16:00 - Dave // emTV.hu

Az Impulzus Podcast már korábban, az egyes epizódok megjelenésekor külön-külön is (itt, itt és itt) beszámolt, és az Űrszekereken is foglalkoztunk már a rajzfilmsorozat kiváló minőségű rajongói magyar szinkronos változatáról. Legújabb adásunkban az egyedülálló vállalkozás mögött álló Kő Gergely szinkronrendezővel beszélgettünk az eddigi epizódok elkészüléséig vezető fáradságos útról, a szinkronmunkálatokról, és a produkció egyéb kulisszatitkairól.

Tovább
komment

Zachary Quinto szerint több Star Trek mozifilm is megvalósulhat

2018. április 15. 16:00 - FCs.

A Star Trek: Mindenen túl (Beyond) már több, mint két éve mutatkozott be, a következő mozifilmet azonban még mindig erőteljes bizonytalanság veszi körül. A Kelvin filmek ifjú Spockját alakító Zachary Quinto szerint viszont ez hamarosan megváltozhat. A színész ráadásul több Star Trek mozifilm előkészítését sem tartja elképzelhetetlennek.

Tovább
komment

Még mindig kiadó a USS Discovery kapitányi széke

2018. április 14. 16:00 - Dave // emTV.hu

Sokak kedvenc kelpián tisztje az első évadot ugyan még megbízott kapitányként zárta, a szék azonban hamar meginoghat alatta, és ez a néző előtt sem titok, hiszen a záró epizód végén a hajó már az új kapitányt felvenni tartott a Vulkánra, mígnem (teljesen véletlenül) szembetalálkozott a Pike kapitány vezette Enterprise-szal. De vajon ki ül a második évadban USS Discovery kapitányi székébe? Megvizsgáljuk a lehetőségeket.

Tovább
komment

A legvégső határ egy kavicson is elfér

2018. április 13. 16:00 - FCs.

Mészáros Mónika, a győri kavicsfestő a lenyűgöző alkotásai között már többször megfestett bizonyos csillaghajókat az őt felkereső Star Trek rajongók kérésére. Korábban nem is gondoltuk, hogy Picard és Janeway kapitány szekere egy kavics felületén is orbitális pályára tud állni, a szívünkhöz közel álló tematika azonban ebben az egyedi ábrázolásban is fantasztikusan mutat. Tekintsétek meg Mónika festményeit!

kavicsfestes_meszarosmonika_1.jpg

Tovább
komment

A Star Trek színészei a Star Treken túl

2018. április 11. 16:00 - Menyhárt Attila

Korántsem lenne könnyű összeszámolni a Star Trek univerzumának hat élőszereplős sorozatának és tizenhárom mozifilmjének összes szereplőjét. Persze többüket a Gene Roddenberry által alkotott világon kívül is összehozta már a sors, no meg a hollywoodi szereplőválogatók. Útjaik néha keresztezték egymást – ezekből  szemezgetünk.

Tovább
komment