Huszonhárom éve indult a Star Trek: Voyager

2018. január 16. 14:00 - Ádám // emTV.hu

Nézd meg a szereplőket akkor és most

1995. január 16-án az amerikai UPN csatornán a "Gondviselő" című epizóddal bemutatták az egy ideig a Deep Space Nine-nal (DS9) párhuzamosan futó Star Trek: Voyagert. Az első női kapitány által irányított hajó lett itthon a Viasat3 zászlóshajója is, bár a csatorna az utolsó évadban pocsék szinkronnal szívatta a rajongókat.

Tovább
komment

Ismét egy kézbe kerülhet a Star Trek franchise

2018. január 15. 17:10 - Dave // emTV.hu

Tizenkét évnyi áldatlan állapotnak vethetnek véget a Star Trek mozifilmes jogokat kizárólagosan birtokló Paramount Pictures (illetve tulajdonosa, a Viacom), és a sorozatok licencével önállóan rendelkező CBS Studios egyesülési tervei. A The Wrap által közzétett tudósítást olvasva szinte Az új nemzedék (TNG) "Újraegyesítés" című dupla-epizódjában érezhetjük magunkat, amelyben Spock titkos, lehetetlen küldetésre indul a Romulusra, hogy előkészítse a már évszázadok óta külön utakat járó vulkáni és romulán faj egyesülését.

Tovább
komment

Új dimenziókat ostromol a Discovery – folytatódik az első évad

2018. január 14. 14:20 - FCs.

Jonathan Frakes azt mondta, szerinte ez lesz a szezon legjobb epizódja – persze azt is beismerte, hogy rendezői érintettsége miatt valószínűleg elfogult. Eddig úgy tűnik, hogy igaza volt: a tizedik rész pörgős tempóban, időhúzás nélkül mutatja be az átívelő történet alakulását, eközben pedig a rajongókat is teljes mértékben elkényezteti. A készítők pedig azt ígérték, hogy az évad végéig nincs megállás. Spoileresen elemezzük a téli szünet utáni első, Despite Yourself (kábé "Önmagad ellenére") című epizódot.

epizodleiras_1x10_1.jpg

Tovább
komment

Attila öt kedvenc Star Trek filmje

2018. január 13. 10:35 - Menyhárt Attila

A Star Trek univerzum immár több mint ötven éve szakadatlanul bővül a sorozatok, könyvek, képregények, és természetesen filmek révén. 1978 óta tizenhárom film ültette be a mozikba rajongók millióit. Mindenkinek megvannak a kedvencei, amit szívesen néz újra és újra. Sorrendet felállítani nehéz, hiszen mindegyikben vannak kedvenc jelenetek és olyan kérdéseket vet fel, amelyek ma is aktuálisak. Íme az én öt kedvenc Star Trek filmem.

Tovább
komment

Budapesten forgat majd Jason Momoa

2018. január 12. 12:05 - FCs.

Jason Momoa nekünk mindig is Ronon miatt marad leginkább az emlékezetünkben, a kellemes élményeket felidéző Csillagkapu: Atlantiszon túl azonban kétségkívül tevékenyen teltek az utóbbi évek a nagydarab színész számára: nem csak Conanként láthattuk, de már a Trónok Harca követői is messziről felismerik őt. Az Igazság Ligáját Aquaman szerepében egészítette ki, aki egyébként decemberben egy önálló filmmel érkezik a mozikba. Legújabb szerepe miatt pedig Momoa hamarosan Budapestet is meglátogatja.

Tovább
komment

Elhunyt Donnelly Rhodes

2018. január 11. 13:20 - FCs.

A nyolcvanéves korában távozott színész tekintélyes életútja a sorozat és scifi rajongók számára is fontos állomásokat tartalmaz: A halottkém és a Battlestar Galactica (Csillagközi Romboló) 2004-es újrájának lelkes követői valószínűleg egyből képben vannak a munkásságával kapcsolatban, de ezen kívül a Magnum, az X-akták, a Gyilkos sorok, a Sliders, a Végtelen határok, a Smallville, az Odaát, A holnap legendái, a Flash – A Villám, vagy éppen a Tron: Örökség nézői is találkozhattak vele.

Tovább
komment

Star Trek a tévében – helyzetjelentés

2018. január 10. 09:40 - Ádám // emTV.hu

Mint ahogy azt szokásos havi ajánlónkban megírtuk, az új év rég nem látott szűk hónapot hozott azoknak a rajongóknak, akik szívesen néznek Star Treket a tévében, ráadásul hosszú idő után kikerültek a Paramount és a Spike kínálatából az Űrszekerek-filmek. Némiképp  azért kárpótolhatott minket a The Orville magyarországi premiere a Prime-on, ahol a TV2 Csoport tájékoztatása szerint hamarosan Star Trek filmek is felbukkannak majd!

Tovább
komment

Miért nincs felirat a Discovery-hez a Netflixen?

2018. január 09. 11:15 - Ádám // emTV.hu

A Star Trek: Discovery szeptemberi indulása óta visszatérő kérdés, hogy miért nem készül legalább magyar felirat az original series-ként, tehát saját sorozatként promotált CBS (All Access) szériához, amit Észak-Amerikán kívül, így hazánkban is a Netflix mutat be. A válasz meglepően egyszerű, másfelől homályos, de a lényeget leszűrhetjük: a streaming szolgáltató baromira nem érti a szinkronhoz szokott egynyelvű magyarokat, és/vagy magasról tesz ránk...

Tovább
komment

Star Trek: Discovery – ez történt az évad első felében

2018. január 08. 07:15 - Dave // emTV.hu

Ami eddig történt... hangzik fel manapság szinte minden sorozatepizód főcíme előtt, felidézve az aktuális évad, illetve azon belül is az előző epizód legfontosabb fordulópontjait, főleg azokat kiemelve, melyeknek valamilyen köze lehet az aktuális részhez. A Star Trek: Discovery esetében erre különösen szükség lesz, hiszen a sorozat november 13-án csaknem két hónapos pihenőre vonult, elég időt hagyva rajongóinak az első kilenc rész kibeszélésére, újranézésére, de akár elfelejtésére is. Cikkünkben szubjektíven összefoglaljuk az évad első, nagyobbik felének lényeges történéseit, tekintve, hogy ma délelőtt a magyar Netflix-nézők is hozzáférhetnek a várva várt tizedik epizódhoz, pontot téve a feszült várakozás végére, és remélhetőleg rengeteg kérdésre választ kapva... Figyelem, spoiler-veszély!

Tovább
komment

Jonathan Frakes a régi szép időkben érezte magát a Discovery rendezése közben

2018. január 07. 16:10 - FCs.

A csinos hölgyek társaságát mindig magabiztosan kezelő Riker megformálója, Jonathan Frakes végre számunkra is betekintést enged a Discovery fedélzetén levezényelt rendezői tevékenységébe. Mint tudvalevő, Frakes játszotta Egyest, Picard kapitány (Patrick Stewart) első tisztjét a második élő szereplős Star Trek sorozatban, Az új nemzedékben (TNG). Emellett rengeteg Star Trek epizódot rendezett már, a színésztársaitól és a producerektől pedig kivétel nélkül elismerő visszajelzéseket szokott kapni: nem csak a vele történő együttműködés hatalmas öröm, de a végeredmény is mindig kifogástalan, szórakoztató Star Trek élmény. Ennek megfelelően nem is csoda, hogy a Discovery-ben is lehetőséget kapott, mely január 8-án, hétfőn reggel a Netflixen tér vissza a téli álomból.

Tovább
komment

Ezek a hajómodellek érkeznek először a Discovery-ből

2018. január 06. 17:45 - Ádám // emTV.hu

Azt már régóta tudjuk, hogy a Walker-osztályú Shenzhou és Crossfield-osztályú Discovery szerepelni fog a kollekcióban. A most nyilvánosságra került képek alapján pedig az is kiderült, a megjelenések első hulláma a "Csata bináris csillagnál" (Battle of the Binary Stars) című dupla bevezető epizódban látható tizenkét csillaghajóból fog állni. A tovább mögött megmutatjuk a hivatalos kollekcióban elsőként megjelenő Föderációs és klingon csillaghajókat.

discovery_official_starships_collection_cover.jpg

Tovább
komment