Visszaszámlálás a Discovery indulásáig – ki mire számít?

2017. szeptember 24. 16:30 - FCs.

Az Enterprise befejezése után, azaz 2005. május 13. óta nem láthattunk hivatalos Star Trek sorozatot a televízióban. A hosszú várakozásnak hamarosan vége szakad, és megtudjuk, hogy hogyan folytatódik a legenda. A kattintás után elolvashatjátok, hogy milyen elvárások és remények keletkeztek bennünk a bejelentés óta, valamint a promóciós kampány során.

Tovább
komment

Star Trek: Discovery – díszbemutató Hollywoodban

2017. szeptember 24. 14:30 - Dave // emTV.hu

"Megindító." – "Csodálatos." – "Epikus." – "Mint egy mozi." – "Elképesztő." – "Modern." – "Méltó az eddigi Star Trekhez." – "A produkció egész volumene lenyűgöző." Csak néhány címszó a premier epizódok megtekintése utáni twitter üzenetekből – ezek alapján kijelenthetjük: nagy sikerrel, ígéretesen mutatkozott be az új sorozat.

sonequa_redcarpet.JPG

Tovább
komment

Amit talán nem tudtál a Star Trek eredeti sorozatáról

2017. szeptember 22. 16:15 - Menyhárt Attila

A legendássá vált sorozat Kirk kapitány öt éves küldetésének kalandjait meséli el. Az alkotás ötletét Gene Roddenberry találta ki a hatvanas években. Egy tudományos-fantasztikus filmsorozat melynek központi szereplői rasszok és származások szerint vegyes összetételűek, és ezzel ritkaságszámba mentek a képernyőkön. Ne feledjük, még javában tartott a hidegháború. Most erről a kultikussá vált sorozatról próbáltunk összeszedni néhány érdekességet. Reméljük te is találsz közöttük újat!

tos_cover.jpg

Tovább
komment

Kapitányok a csillaghajók élén – Pike-tól Lorca-ig

2017. szeptember 20. 16:30 - Idaho EL

"Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett." Az eddigi Star Trek sorozatok fő mozgatórugója a kapitány, és annak tiszti kara. Nehéz feladat elé állították az írókat, rendezőket azzal, hogy a sorozatokban megjelenő főszereplőt kicsit mássá, különlegesebbé tegyék elődjüknél.

Tovább
komment

Amit eddig nem tudtál a Star Trek: Az új nemzedékről

2017. szeptember 19. 17:40 - Menyhárt Attila

A Star Trek: Az új nemzedék (TNG) című sorozat úttörő kezdeményezés volt a maga idejében. Az alkotók nem egyszerűen folytatták Kirk kapitány és legénysége kalandjait, hanem megalkották az eredeti széria (TOS) jövőjét egy azonos nevű, de új hajóval és legénységgel. Eleinte a régi rajongók nem fogadták el, végül hét évadot ért meg, és négy mozifilmben láthattuk Picard kapitány és társainak kalandjait.

Tovább
komment

Új Discovery előzetes – A jövő, amiért megéri harcolni

2017. szeptember 18. 14:30 - FCs.

Vagy a klingonok, vagy mi: más lehetőség úgy tűnik, hogy nincs. A pozitív jövő nem épül fel csak úgy magától, súlyos áldozatokat kell hozni mindkét oldalon. A Discovery legújabb előzetesében láthatjuk, hogy a pattanásig feszült helyzet tényleg háborúba torkollik. A videótól csak egy kattintás választ el titeket, ráadásul magyar felirattal élvezhető, csakis nálunk!

Tovább
komment

Jonathan Frakes óriási spoilert árult el a Discovery-ről

2017. szeptember 18. 11:20 - Dave // emTV.hu

A legvadabb rajongói spekulációk is valóra válhatnak – és úgy tűnik, most a Star Trek: Discovery esetében is ez történik. A hétvégén tartott Chicago-i Continuing Voyage Tour találkozón részt vevő Jonathan Frakes (Riker, TNG) szájából ugyanis elhangzott: lesz egy tüköruniverzumos epizód is az új sorozatban!

30th-anniversary-tng-panel-768x459.jpg

Tovább
komment

Részletes körutazás a USS Discovery hídján

2017. szeptember 17. 16:40 - Idaho Ida

Egy hét múlva világpremier

A parancsnoki híd minden Star Trek sorozatban és mozifilmben sarkalatos pont. A hajót alkotódíszletek, (különösen a híd részletei) a színészek mellett egy külön egyéniséget formálnak. A háttér kidolgozása kiemelten nagy figyelmet érdemel, hiszen a következő évadokban sorsfordító jelenetek játszódnak majd le ott, ahol a parancsnoki lánc csúcsa és a főszereplők egy helyen koncentrálódnak. A díszletet bemutató videóban Alex Kurtzman mesél a részletekről, melyet az Űrszekereken magyar felirattal tekinthettek meg!

uss_dicovery_hid.jpg

Tovább
komment

Star Trek: Discovery: bejelentették az első epizód címét

2017. szeptember 17. 12:10 - Dave // emTV.hu

The Vulcan Hello – így hangzik az új sorozat első részének címe, melyet tegnap jelentett be a CBS. Egyúttal megkaptuk a pilot epizód hivatalos rövid tartalmát is: "Miközben a USS Shenzhou csillaghajó a Föderáció távoli térségeiben járőrözik, egy ismeretlen eredetű tárgyra bukkan, ami rendkívüli nehézségek elé állítja a hajó első tisztjét."

burnham_connect.jpg

Tovább
komment

Bjo Trimble: a nő, aki megmentette a Star Treket

2017. szeptember 16. 09:30 - FCs.

Voltak olyan idők, amikor a Star Trek jövője csak hajszálon múlott: ha nincs Bjo és John Trimble, most valószínűleg sokkal szerényebb keretek között zajlanának a franchise évfordulói – ha egyáltalán létezne ilyen. Mivel nemrég újabb esztendővel lett idősebb a legenda, érdemes felidézni a felemelő történetet.

Tovább
komment

Ilyet nem kapsz a boltban – a Star Trek: Discovery kellékeinek tervezése

2017. szeptember 15. 18:20 - FCs.

A sorozat befogadhatósága és élethűsége a gondosan kidolgozott részleteken múlhat: a kellékesek által befektetett kutatómunka és a kidolgozásra fordított energia a nézők totális beleélése során térül meg. A készítők videón mutatják be a különböző csillagflotta és klingon kellékeket, valamint a kidolgozáshoz vezető inspirációról is beszámolnak. Magyar feliratos videó egyenesen az Űrszekerek olvasóinak!

a_star_trek_discovery_kellekei.jpg

Tovább
komment

Kulisszatitkok a Star Trek: Discovery két kapitányáról

2017. szeptember 15. 16:55 - Idaho Ida

A leginkább szembetűnő újdonság a Star Trek: Discovery-ben, hogy nem a kapitány szemszögéből látjuk a történéseket, hanem az első tiszt, Michael Burnham van a középpontban, akit Soneqa Martin-Green játszik. Ahogy kiderült, Burnham két kapitányt is szolgál az első évadban, először a USS Shenzou kapitányát, Philippa Georgiou-t (Michelle Yeoh), utána pedig a USS Discovery-n Gabriel Lorca (Jason Isaacs) parancsnoksága alá kerül. A startrek.com faggatta Yeoh-t és Isaacs-et a két különböző jellemű kapitányról, és kapcsolatukról Michael Burnhammel, ebben a cikkben ennek az összefoglalóját olvashatjátok.

Tovább
komment