A Pahvo bolygó és az égigérő kristályfa

2017. november 12. 10:25 - FCs.

Star Trek: Discovery – 1x8 epizódleírás

A cold open ezúttal is elmarad, a főcím után pedig egyből az akció közepébe csöppenünk. A USS Gagarint hat klingon hajó támadta meg, Kovil kapitány vészjelzést küld. A Discovery spóraugrással kapcsolódik be az összecsapásba, ahol az ellenség álcázott hajókat is csatasorba állít. Amikor az álcázóernyőt aktiválják, a szenzorok nem tudják elkülöníteni az egyes hajók jeleit, viszont ilyenkor a klingonok sem tudnak tüzelni. A Discovery leszereli a Gagarint támadó ragadozómadarat, de a Gagarin sajnos már nem képes a térugrásra. A romboló pont a bajba jutott csillaghajó alatt lép ki az álcázásból, két csatahajó pedig a Discovery-t veszi körbe. Lorca a klingonok és a Gagarin közé parancsolja a hajóját, a ragadozómadarak két torpedót lőnek ki. Az egyiket felfogja a Discovery, a másikat viszont Kovil kapitány hajója kapja, ami ezáltal megsemmisül. A gépházban előkészítik a spórahajtóművet, Stamets közreműködésével pedig sikerül elugrani a vesztes ütközetből. Lorca teljes kárjelentést kér, a gyászt pedig későbbre rendeli.

epizodleiras_1x8_1.jpg

Tovább
komment

Star Trek: Discovery – Winter Is Coming

2017. november 11. 09:30 - Dave // emTV.hu

Nem, a Discovery még nem váltott át (teljesen) a Trónok harcába – habár Ted Sullivan producer még júniusban a Game of Thrones súlycsoportjába helyezte a készülő új sorozatot, és a nyolc epizód klingon intrikáit végignézve csakugyan erőteljes GoT-feeling szállhatta meg a készítőket. A közelgő tél ebben az esetben azonban egészen mást hoz el a Discovery rajongói számára: csaknem két hónapos műsorszünetet. Cikkünk kisebb spoilereket tartalmazhat!

Tovább
komment

Ez történt az After Trek ötödik adásában

2017. november 06. 10:00 - Dave // emTV.hu

A Star Trek: Discovery heti epizódjaival párhuzamosan tovább dübörögnek az After Trek kibeszélőshow részei is, hetenként új vendégekkel, érdekességekkel, háttérsztorikkal szórakoztatva a rajongókat. A sorozat hatodik, Lethe című részét követő talkshow vendégei Gretchen J. Berg író/producer, James Frain (Sarek), valamint két maszkmester, Glenn Hetrick és Neville Page voltak. Aki még nem látta a sorozat ötödik epizódját, spoilerekbe futhat bele!

after_trek_1x5_1.jpg

Tovább
komment

Star Trek játék érkezett az IMAX VR Centerekbe

2017. november 02. 10:30 - Ádám // emTV.hu

Különlegesen kel életre a virtuális valóság az IMAX VR Centerekben, melyek választható játékai között most már az Ubisoft által fejlesztett Star Trek: Bridge Crew Rescue at Perseph is megjelent. Az élményt teljesebbé teszi, hogy multiplayer módban is játszható, így akár három társunkkal egyszerre szolgálhatunk a USS Aegis hídján.

Tovább
komment

William Shatner az önálló estjéről és az eredeti sorozat negyedik évadáról

2017. november 01. 18:15 - FCs.

A Tulsa World nemrég interjút készített William Shatnerrel (Kirk, TOS), ahol egyebek mellett másfél órás önálló műsoráról, és a Star Trek eredeti sorozatának (TOS) soha le nem forgatott negyedik évadáról is beszélt. Azok számára, akik újabb helyszínek megismerése után kutatnak az univerzumban, nem kell tovább keresniük: Shatner világa mindenki előtt nyitva áll!

Tovább
komment

Zachary Quinto: Kevin Spacey coming outja "megtervezett manipuláció"

2017. október 31. 14:50 - FCs.

A múltban történt zaklatási esetek sorozatosan előtörő áradatában a héten a Star Trek vonatkozásában is nyilvánosság elé került egy szomorú eset. Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy a Discovery egyik szereplője, Anthony Rapp 1986-ban Kevin Spacey részegen elkövetett inzultációjának esett áldozatul, amit Spacey nem tagadott le, és elnézést is kért. Emellett azonban megragadta az alkalmat, hogy egyúttal saját coming outját is megtegye (ezentúl nyíltan meleg férfiként hivatkozva magára). Az esettel kapcsolatban most Zachary Quinto, a Kelvin mozifilmek Spockot alakító színésze is kifejezte nemtetszését.

margin_call_coffee.jpg

Tovább
komment

Híres csillaghajók a Föderáció szolgálatában

2017. október 31. 09:30 - Menyhárt Attila

Időről-időre nem csupán a kapitányok, de az általuk irányított csillaghajók is legendává válnak. Vajon hány klingon harcos kezében remegett meg a bat'leth, ha meghallotta a Discovery vagy az Enterprise nevét? Minden korszaknak megvan a maga legendává vált hajója, és ez alól a Csillagflotta sem kivétel! Jöjjenek a leghíresebbek!

enterprise_nx-01.jpg

Tovább
komment

Anthony Rapp szexuális zaklatással vádolja Kevin Spacey-t

2017. október 30. 09:20 - Ádám // emTV.hu

Itthon Marton Lászlóhoz kötődően, míg a tengerentúlon a Weinsten-botrány kapcsán egyre másra kerülnek nyilvánosságra a korábbi zaklatásról szóló vádak. Most a Star Trek: Discovery-ben Stamets hadnagyot alakító Anthony Rapp állt elő azzal, hogy harmincegy évvel ezelőtt, 1986-ban Kevin Spacey egy buli alkalmával zaklatta.

Tovább
komment

Star Trek: Discovery – 1x6 epizódleírás

2017. október 29. 09:00 - FCs.

Sarek nagykövet egy diplomáciai megbízatásra indul a Vulkánról, melynek úti célja a Cancri rendszer. Kísérője a fiatal V’Latak, a küldetés jellegére vonatkozó kérdésére azonban nem kap választ. Eközben a Discovery fedélzetén Tilly számára a kapitányi szék felé vezető út első lépcsőfoka, hogy javítani kell a futóedzés köridején. Ennek érdekében ő és Burnham reggeli előtt körbefutják a hajó tányéregységét.

epizodleiras_1x6_1.jpg

Tovább
komment

Kicsoda valójában Tyler hadnagy?

2017. október 24. 16:50 - Dave // emTV.hu

Egy rajongói spekuláció nyomában

Összeesküvés-elméletek, fan-teóriák, spekulációk – a Trek rajongók élen járnak a merész következtetések gyártásában, a Star Trek: Discovery készítői pedig nagyon szívesen támogatják is ezt, a cselekménybe tudatosan elrejtett apró utalásokkal. Nem csoda, hogy az aktuális heti epizódok bemutatása után izzanak a fórumok és a közösségi oldalak. (Az egyik konteónak nemrég mi is utánajártunk!) Az elmúlt héten egy már régóta beharangozott főszereplő valódi kilétéről folytak élénk párbeszédek. A kérdés: lehetséges, hogy a Shazad Latif által alakított Ash Tyler hadnagy valójában nem más, mint a száműzött klingon, Voq? Figyelem! Cikkünk a legújabb, hatodik epizódot is érintő spoilereket tartalmaz!

Tovább
komment