Gary Lockwood siralmasat tévedett a Star Trek jövőjével kapcsolatban

2018. március 13. 09:00 - FCs.

A legújabb Impulzus Podcast adásában a Star Trek eredeti sorozatának (TOS) másodszorra legyártott bevezető epizódjáról beszélgetünk, amit az első évad harmadik epizódjaként tűztek műsorra. Az Ahová még ember nem merészkedett vendégszereplői, a Gary Mitchellt alakító, és egyébként a 2001: Űrodüsszeiából is ismerhető Gary Lockwood, és a Dr. Elizabeth Dehner szerepében látható Sally Kellerman azóta számtalan helyen osztották meg gondolataikat az akkor szerzett tapasztalataikról, különös tekintettel a rajongókat folyamatos izgalomban tartó, borzalmas kontaktlencsékről.

Tovább
komment

William Shatner a Star Trek feltámasztásáról

2018. március 10. 11:45 - FCs.

Egy vörösinges szerepével is beérné

Nem csak Leonard Nimoy-ról került elő nem rég egy múltban készült interjú, hanem egy William Shatnerről. Ebben a Kirk kapitányt játszó színész négy évvel az első mozifilm elkészülte előtt osztja meg akkori gondolatait a Star Trek esetleges visszatérésével kapcsolatban. Az első mozifilm, az 1979-es Csillagösvényt megelőzően ugyanis még semmi sem volt biztos a későbbi franchise jövőjét illetően, a színészek pedig utolsóként értesültek a produkciós fejleményekről.

Tovább
komment

Karl Urban szerint egy éven belül kezdődhet a következő Star Trek mozi forgatása

2018. március 07. 13:25 - FCs.

A fiatal CGI Kirk kapitányt viszont valószínűleg nem fogjuk látni

December óta tudjuk, hogy Quentin Tarantino vette kézbe a soron következő Star Trek mozifilm előkészítését, ehhez pedig már a megfelelő írót is megtalálta, azóta viszont szinte semmi érdemleges dolgot nem hallottunk a produkció előrehaladásáról. A Kelvin filmekben Dr. McCoy-t alakító, mindig optimista Karl Urban most is reményt keltő nyilatkozatokat szállított, a legújabb mozifilmmel kapcsolatos meglátásait több helyen is hangoztatta. William Shatner ezzel egyidejűleg visszatáncolt a korábban komoly felvetésként hangzó CGI Kirk ötletétől.

Tovább
komment

Spock majdnem hegyes fülek nélkül maradt a Star Trekben

2018. március 06. 19:10 - FCs.

Három éve már, hogy nincsen közöttünk az ikonikus Spock megszemélyesítője, Leonard Nimoy. A The Hollywood Reporter nemrég egy ritka, 1976-ban készült interjút tett közzé hallgatható formában, amiben a legendává vált színész az eredeti sorozatban játszott szerepéről, a jellegzetes füleinek történetéről, valamint Star Trek lényegéről is beszélt. Az interjú legérdekesebb részleteit most nálunk is elolvashatjátok.

Tovább
komment

Lázadó szuperkamasz az Enterprise fedélzetén

2018. március 05. 16:30 - emTV

Labilis érzelmekkel sújtott serdülő tartja rettegésben az Enterprise-t! Charlie ámokfutása a miniszoknyás hölgyeket és a cicanadrágban edző tiszteket sem kíméli. Isten és ember találkozik a tinédzserdrámában, ahol Kirk apaszerepén múlik a legénység sorsa. Az eredeti sorozat (TOS) "Charlie X" című epizódja az aktuális Impulzusban.

Tovább
komment

Elhunyt Oberoth megformálója, David Odgen Stiers

2018. március 04. 17:25 - Ádám // emTV.hu

Hetvenöt éves korában elhunyt David Odgen Stiers, Oberoth megformálója a Csillagkapu: Atlantiszban, de szerepelt a Star Trek: Az új nemzedék (TNG) "Mindvégig élni" (4x22 Half a Life) című epizódjában is, melyben együtt játszott Majel Barrett-tel. 1977-ben csatlakozott a M*A*S*H-hez, mint az arrogáns és arisztokrata, de tehetséges sebész, Charles Winchester.

Tovább
komment

Tuvok újra az űrben

2018. március 02. 19:20 - Dave // emTV.hu

A Star Trek: Voyagerben a vulkáni Tuvokot alakító Tim Russ az egyik főszereplője az Amazon Videón mától elérhető új sci-fi dramedy sorozatnak, a Personal Space-nek. A streaming szolgáltató az első évad mind a huszonnyolc epizódját egyszerre teszi közzé. A websorozat, melyet máris több sci-fi fesztivál díjára is jelöltek, egy generációs űrhajó fedélzetén játszódik, ahol a legénység tudta nélkül a Földre közvetítik a terápiás üléseket.

timruss_personalspace.JPG

Tovább
komment

Klingon hadihajók a Discovery-ben

2018. március 02. 18:00 - Menyhárt Attila

A Star Trek még több mint ötven év elteltével is képes a megújulásra. Nem csak új fajokat kreálnak az alkotók, de a már jól ismert civilizációk esetében is igyekeznek új ötleteket megvalósítani. Alapigazság, hogy nincs Star Trek sorozat klingonok nélkül, akiknek új külseje bizony sokaknál alaposan kiverte a biztosítékot, de e cikk témája mégsem ez, hanem azok a Discovery-ben látott klingon űrhajók, melyek részt vettek a Klingon-Föderációs háborúban.

klingon_ship_of_the_dead_forward_view.jpg

Tovább
komment

Mobiltelefon-hálózatot építenek a Holdra

2018. március 01. 09:00 - Ádám // emTV.hu

Mobiltelefon-hálózatot telepítenek a Holdra 2019-ben, ami lehetővé fogja tenni a nagy felbontású streaming szolgáltatást a holdi felszínről a Földre. A projekt az első magánfinanszírozású Hold-misszió része – jelentették be kedden a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). A hálózat 4G technológiára épül majd.

Tovább
komment

Culber doki is visszatér a második évadban

2018. február 28. 22:15 - Ádám // emTV.hu

Hírek a Discovery fedélzetéről

Egy ideje már vége a Discovery első évadának, de még mindig akadnak a legújabb Star Trek sorozatról szóló hírek bőséggel. A TrekMovie cikkében Wilson Cruz beszél a visszatéréséről, de egyebek mellett szó lesz a sorozat phaser és a trikorder vázlatairól, és Kol eredeti nevéről is.

Tovább
komment

Embernagyságú robot segíthet a katasztrófahelyzetekben

2018. február 28. 17:45 - Ádám // emTV.hu

Egy újonnan feltöltött videóban az Olasz Technológiai Intézet (IIT) WALK-MAN robotja törmeléket mozgat, és sikeresen navigál egy hipotetikus katasztrófában, melyben tűz keletkezik. A fejlesztés célja, hogy humanoid robotok segíthessenek a valódi katasztrófákban.

Tovább
komment

Star Trek a tévében – március

2018. február 28. 13:10 - Ádám // emTV.hu

Március hónapban csak a Cinemax csatornák nézői örülhetnek, mivel öt mozifilm is képernyőre kerül majd, illetve a The Orville is folytatódik a Prime-on. Seth MacFarlane sorozatának március 7-i epizódjában egy régi kedves ismerőssel, a Star Trek: Voyager orvosi segédhologramjával is találkozhatunk. Táblázatban mutatjuk a márciusban a tévében látható Star Trek filmek listáját.

Tovább
komment