Űrszekerek

Ilyenek lesznek a Star Trek: Discovery egyenruhái

2017. június 24. 15:25 - Dave // emTV.hu

Infografika!

Az már most biztos, hogy nem lesz könnyű a leendő cosplayerek dolga. Már a múlt hónapban nyilvánosságra hozott előzetes is jelentős újdonságokkal jelentkezett az új sorozatban hordott egyenruhák kapcsán, egy pár napja publikált kapitányi fotó azonban újabb részleteket tárt fel. Ez alapján gyakorlatilag az eddigi legösszetettebb egyenruha-típusokkal találkozunk, melyek többféle módon jelölik az illető tiszt rangját, és szolgálati beosztását is. Gretchen Berg és Aaron Harberts producerek azt is elárulták: nagy gonddal tervezték és készítették az uniformisokat, a kosztümtervező Svájcba utazott a Csillagflotta uniformisok anyagaiért. Az egyenruhák némely kiegészítője pedig 3D nyomtatással készült. Lássuk az infografikát!

Tovább
komment

Új részletek a Star Trek: Discovery világából

2017. június 23. 22:20 - Idaho Ida

Az Entertainment Weekly magazin legújabb számában egy három oldalas interjú jelent meg a Star Trek: Discovery producereivel, Gretchen Berggel és Aaron Harberts-szel, akik az EW riporterével, James Hibberddel beszélgettek a sorozat stábjáról és forgatásáról. Azon kívül, hogy elmondták, a sorozat csúszásának egyik oka az volt, hogy meg kellett várniuk, amíg Sonequa Martin-Green (Michael Burnham) befejezi a munkát a The Walking Deadben, a páros felfedett néhány izgalmas részletet arról, merre tart majd az Discovery első évada.

std_csapo.jpg

Tovább
komment

Robert Beltran interjú Geneviève Bujoldról, a Star Trek: Discovery-ről, és az ostoba űr-nácikról

2017. június 23. 18:00 - Idaho Ida

Az interjú első részében említésre került a most készülő The Circuit (A Körforgás) című sci-fi antológia, illetve a munka a kilencvenes évek Star Trek "gyárában". A második részben szó esik Geneviève Bujoldról és arról, hogy a Star Trek: Discovery mit tanulhatna a Voyagertől, valamint hogy a Delta kvadránsban játszódó széria mennyire foglalkozott a kilencvenes évek aktuális témáival. A Robert Beltrannal készült interjú folytatása következik.

beltran_chakotay_cover.jpg

Tovább
komment

Sonequa Martin-Green elárult néhány dolgot a karakteréről

2017. június 23. 11:35 - Ádám // emTV.hu

Néhány nappal ezelőtt az Entertainment Weekly-ben megjelent interjúban a USS Shenzhou első tisztjét, a sorozat főszereplőjét, Michael Burnhamet alakító Sonequa Martin-Green árult el néhány dolgot a szerepéről. Megerősítette, hogy karaktere "közeli kapcsolatban áll" a vulkáni nagykövet Sarekkel, akit James Frain alakít. A cikk arra is rávilágít, hogy Burnham az első ember (és igen, teljesen ember), aki "gyermekként a Vulkáni Oktatóközpontban kapott képzést és később fiatal nőként a Vulkáni Tudományos Akadémián".

burnham1001.jpg

Tovább
komment

Fotón a USS Shenzhou transzporter-vezérlője és a fézerek

2017. június 22. 22:00 - Ádám // emTV.hu

Az Entertainment Weekly által közölt képen láthatjuk először az új sorozat transzporterét, melynek effektjét már az előzetesben is láthattuk. A fotón a Shenzhou kapitánya, Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) és a sorozat főszereplője, a Discovery első tisztje, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) látható taktikai egyenruhában a USS Shenzhou (egyik) transzporter-vezérlőjében. Azt is láthatjuk, hogy a ez a transzporter szoba eléggé eltér a tipikus transzporterektől. A transzporter-dobogón álló személyek mögötti "tányérok" is azt jelzik, hogy a USS Shenzhou öregebb, kevésbé fejlett hajó. A tovább mögött a teljes fotót, és a sorozat fézereit is megmutatjuk!

shenzhou_transporter.jpg

Tovább
komment

Star Trek: Discovery premier: indokolt volt a halogatás

2017. június 22. 21:10 - Dave // emTV.hu

Legalábbis Gretchen Berg és Aaron Harberts producerek kellően logikus magyarázattal szolgáltak pár nappal ezelőtt az Entertainment Weekly riporterének, új részleteket és indokokat felsorolva a szinte már notórius premierhalogatás magyarázataként. Az ok a részletekben rejtőzik! Míg az korábban is nyilvánvaló volt, hogy a halasztás egyik oka a gyártási idő növekedése, illetve az eredeti vezető producer, Bryan Fuller távozása volt, majd ezután egy lehetséges írósztrájk is kellő magyarázatul szolgált, ám most Berg és Harberts egészen új nézőpontot árult el a forgatási idő megnövekedésének indoklásaként.

space_poster.jpg

Tovább
komment

Sonequa Martin-Green a Discovery-ben ábrázolt diverzitásról

2017. június 22. 18:10 - Dave // emTV.hu

Már az első casting-pletykák és karakter-leírások óta vetik szemére a sorozatnak az élesebb kritikák, hogy túlságosan is nagy hangsúlyt fektet a szereplők esetében a nemi, faji, és szexuális orientációra vonatkozó sokféleségnek. Most maga a főszereplő, Sonequa Martin-Green emelt szót a diverzitás ellenzőivel szemben: A színésznő gondolatait az Entertainment Weekly június 30-án megjelenő számában található interjúból idézzük.

georgiou_burnham_desert_size.jpg

Tovább
komment

Egy amerikai cég hétszázmillió forintot nyert a valódi trikorder kifejlesztésére

2017. június 22. 09:00 - Ádám // emTV.hu

Hétfőn telefonálsz a főnöknek, hogy beteg vagy, nem tudsz dolgozni menni, mire ő kéri, hogy küld el a trikorder eredményeidet – tudományos fantasztikumnak tűnik, de ma már nem az. Sok dokumentumfilm foglalkozik azzal, hogy milyen mai eszközök feltalálását inspirálta a Star Trek, most viszont egy újabb, talán az egyik legjellegzetesebb kütyü válik épp valósággá.

Tovább
komment

Kate Mulgrew: "Janeway kapitányhoz nehéz felérni"

2017. június 20. 09:00 - Idaho Ida

Néhány napja jelent meg a brit Metro újság online kiadásában egy interjú Kate Mulgrew-val (Janeway, Voy). A hatvankét esztendős színésznő a Star Trek mellett beszélt még az Orange Is The New Black sorozatról, Írországról, a főzésről és arról, hogy szeretne szerepelni a Peaky Blinders című angol krimiszériában. Az interjút Sharon Lougher készítette.

kate_mulgrew_oitnb.jpg

Tovább
komment

Kirk kapitány Heréden nézett házat

2017. június 19. 21:45 - Ádám // emTV.hu

Fantasztikusan nörd ingatlanhirdetés bukkant fel a neten, melyhez egy remek kis videó is készült. Ebben Kirk kapitány, Bones és Spock néz szét az eladó herédi ház körül, méltatva azt és a környéket. A videóból egyebek mellett kiderül, hogy a kert például akkora, hogy térváltással is idő bejárni. A produktum végén felbukkan még a megye is. Kár minden szóért, kattintsatok, és nézzétek meg! Jó szórakozást!

hered_kirk_spock.jpg

Tovább
komment