Kurtzman: A Discovery második évada nem a klingon háborúról fog szólni

2017. augusztus 16. 08:55 - FCs.

A Föderáció és a klingonok között zajló háború az egyik legjelentősebb történeti szál a szeptember 25-én érkező új Star Trek szériában, amiről egyre másra érkeznek az újabb információk. A részletekről mi is több ízben írtunk: tudjuk, hogy a klingonoknak saját motivációik lesznek, tehát nem gonosztevőként mutatja be őket a sorozat, emellett több klingon vezetővel és házzal is megismerkedünk majd. Alex Kurtzman azonban nemrégiben arról számolt be a Digital Spy-nak, hogy a sorozat egészét tekintve a klingon háborús sztori nem lesz végig fókuszban. Ezenkívül újabb részleteket árult el a Sonequa Martin-Green által megformált Michael Burnham karakteréről is.

klingon_ill.jpg

Tovább
komment

Klingonok a Star Trek: Discovery-ben

2017. augusztus 14. 09:50 - Menyhárt Attila

Már az első előzetes óta tudjuk, hogy a klingonok igen jelentős szerepet játszanak az új sorozatban – az ábrázolásuk és a motivációik azonban minden eddigi sorozatban vagy filmben látottól eltér majd. Ennek néhány további érdekességét foglaljuk össze a közelmúlt Star Trek eseményein elhangzottak alapján.

chris_obi_tkuvma_1.jpg

Tovább
komment

Star Trek veteránok gondolatai a Discovery-ről

2017. augusztus 14. 08:30 - FCs.

Miközben Jonathan Frakes epizódot is rendezett benne, addig Patrick Stewart még csak most szerzett tudomást arról, hogy a Discovery jóval Az új nemzedék (TNG) előtt fog játszódni, a Voyager Kim zászlósát, Garrett Wangot pedig inkább a The Orville-ben való vendégszereplés érdekelné. Az ősszel debütáló új Star Trek sorozat az idei Las Vegas-i rendezvényen a fő Discovery panelek mellett más beszélgetéseken is szóba került, ahol a résztvevő Star Trek hírességek és írók is megosztották gondolataikat.

stlv17_stewart.jpg

Tovább
komment

Star Trek vagy Star Wars? Emberek vagy klingonok?

2017. augusztus 13. 19:30 - Idaho Ida

Két interjú a Discovery főszereplőivel magyar felirattal!

Tekintsetek velünk ismét a Discovery kulisszái mögé! A sorozat főszereplői ezúttal galaktikus vitát folytatnak a legismertebb sci-fi rajongói kérdésekről, majd a klingonokkal való napi munkáról árulnak el néhány meghökkentő részletet. Az interjúkat magyar felirattal mutatjuk.

yeoh_llap_ew.jpg

Tovább
komment

Újabb részletek Michael Burnham háttértörténetéről

2017. augusztus 13. 12:20 - FCs.

A TrekMovie már most betekintést nyert az októberi SFX magazin címlapsztorijába, ami a Star Trek: Discovery-ről szól. A magazinban Sonequa Martin-Greennel, James Frainnel, Anthony Rappel, valamint Doug Jones-al készítettek interjút. A teljes cikkből most Michael Burnham karakterével kapcsolatban osztottak meg apróbb részleteket.

sonequa_burnham_ew.jpg

Tovább
komment

"Orvos vagyok, nem éjjeli lámpa"

2017. augusztus 13. 09:30 - FCs.

Az idei Las Vegas-i Star Trek találkozó második napján a régebbi sorozatok fő- és vendégszereplői uralták a rendezvény főszínpadát. Az egyik legjobban várt panelbeszélgetésről, a Voyager sorozat négy színészének fellépésének legérdekesebb sztorikból szemezgetünk, majd röviden áttekintjük, mely színészek voltak még jelen a panelen.

stlv17_wang_picardo_beltran_phillips.jpg

Tovább
komment

Az Orville betölti az űrt, amit a Star Trek hagyott – Seth MacFarlene interjú

2017. augusztus 10. 13:05 - Idaho Ida

Ha hiszitek, ha nem, még mindig nem fejeztük be a San Diego-i Comic Con anyagainak átválogatását. Most a TrekMovie nyomán egy exkluzív interjút hozunk nektek magyar nyelven az amerikai FOX csatornára szeptember 10-én, vasárnap érkező The Orville című sci-fi komédia készítőivel és színészeivel. A Family Guy atyjaként elhíresült Seth MacFarlane-en kívül megszólal még két korábbi Star Trek író és producer, illetve a sorozat egyik szereplője, Penny Johnson, aki Kassidy Yates kapitányt (és Sisko későbbi feleségét) alakította a Star Trek: Deep Spaces Nine-ban. A sorozatban egyébként is bőven találhatunk Star Trek színészeket!

or_s1_seth_hallway.jpg

Tovább
komment

Les Moonves a CBS befektetőinek – a Star Trek: Discovery első hat epizódja óriási!

2017. augusztus 10. 10:50 - FCs.

Üzleti hírek tekintetében is mozgalmasan telnek az utóbbi napok, legalábbis a Star Trek franchise-on osztozó CBS és a Paramount Pictures vonatkozásában. A CBS vezérigazgatója a Star Trek: Discovery-t látja a növekedés fő mozgatórugójának az All Access nevű streaming szolgáltatásuk számára. A Paramount pedig nemrég írt alá egy új megegyezést a legutóbbi két Star Trek film elkészítésében besegítő partnerével.

leslie_moonves.jpg

Tovább
komment

A CBS akadémiát hoz létre a rajongói Star Trek filmkészítők számára

2017. augusztus 09. 10:30 - FCs.

A váratlan, ám biztató bejelentés szerint egy új iskola megalapítására kerülhet sor, amely kifejezetten a rajongói Star Trek filmek készítőit várja. A CBS mellett James Cawley is közreműködik, aki maga is rajongói filmproducer, neve a Star Trek: New Voyages kapcsán lehet ismerős. Az akadémia példátlan legitimitást adhat a rajongói alkotásoknak, melynek köszönhetően talán elkerülhetők lesznek a kellemetlen jogi precedensek, és a filmes próbálkozásoknak csak a lelkesedés szabhat majd határt.

star_trek_new_voyages.jpg

Tovább
komment

Karl Urban a Paramount döntését várja a negyedik Star Trek mozival kapcsolatban

2017. augusztus 08. 19:35 - FCs.

A Kelvin idővonal mozifilmjeinek stábjából a Dr. McCoy-t alakító Karl Urban az egyetlen színész, aki tiszteletét tette az idei Las Vegas-i Star Trek találkozón. Ez egyébként nem meglepő, hiszen ő az egyik legnagyobb rajongó a szereplők közül (erős versenyben Simon Peggel). A vele tartott panelbeszélgetésen rengeteg szót kapott a tavalyi Star Trek: Mindenen túl (Beyond), valamint a folytatás lehetősége. A színész a Leonard Nimoy-hoz és Anton Yelchinhez kapcsolódó közös élményeiről is megemlékezett.

stlv17_urban.jpg

Tovább
komment