Szerelmek a Star Trekben – és azon túl

2018. április 04. 16:00 - Menyhárt Attila

Gyakran egy családként gondolunk a Star Trek színészeire, ahogy sok esetben ők is egymásra. Nem csoda, hogy a barátságon túl, néha több is alakul közöttük. Szerelmek szökkennek szárba és hunynak ki a Star Trek égisze alatt. Lássuk a kedvenc franchise-unk szerelmespárjait!

"Hosszú, eredményes életet"

Terry Farrell, azaz a Jadzia Dax-ot alakító színésznő 2002 óta volt Brian Baker házastársa, és két gyermekük született. Bár Farrell visszavonult a munkájától, hogy a családjával lehessen, ez úgy tűnik nem sikerült tökéletesen, mivel 2015. decemberében elváltak. Másfél évvel később derült ki, hogy együtt jár Adam Nimoy-jal, azaz Leonard Nimoy (Spock) fiával. A szerelmesek idén, Leonard Nimoy születésnapján, március 26-án keltek egybe San Francisco-ban.  Farrellt egyénként korábban hírbe hozták Michael Dornnal (Worf) és Brent Spinerrel (Data) is.

A Star Trek First Lady-je

Gene Roddenberry már nős ember, és két lány apja volt, amikor a Star Trek előkészítése során romantikus viszonyba került Majel Barrett-tel, sőt Nichelle Nichols-zal is! Uhura későbbi megformálója látva Barrett rajongását Roddenberry iránt, inkább véget vetett a kapcsolatuknak.

A Star Trek forgatásának kezdetén Roddenberry és Barrett már együtt éltek, ami nem igazán tetszett az NBC vezetésének. Az pedig külön rossz pontnak számított, hogy Barrett kapta az Enterprise első tisztjének szerepét az először elkészített, a The Cage című bevezető epizódban. A csatorna rosszallása ellenére Roddenberry kitartott kedvese mellett, sőt megváltoztatta Majel vezetéknevét (Hudec-ről Barrett-re), és szőke parókában Christine Chapelként írta bele a sorozatba.

Roddenberry válását késleltette, hogy a sorozat forgatására koncentrált, és emiatt csak lánya, Darleen házassága után két héttel, 1968 augusztus 9-én vált el hivatalosan. A következő évben egy Sinto szentélyben, Japánban házasodtak össze, és kapcsolatuk valóban egy életre szólt. Egy gyermekük született, a Trek Nation dokumentumfilmet is jegyző Eugene Roddenberry, 1974-ben.

A tanácsadó és a rocker

Az új nemzedék (TNG) "The Vengeance Factor" (3x9)  című epizódjában ismerte meg Marina Sirtis későbbi férjét, a rock gitárost, Michael Lampertet, aki epizódszereplő volt. A munkakapcsolatból szerelem lett, és 1992. június 21-én kötöttek házasságo. Gyermekük nem született, három kutyával osztják meg Los Angeles-i házukat.

"Doktor, ez a maga hibája"

Nana Visitor (Kira) a Deep Space Nine forgatása alatt került közelebbi kapcsolatba Alexander Siddig (Bashir) brit-szudáni származású színésszel, akivel 1997. júniusában össze is házasodtak. Az alkotók a sorozatba beleszőtték Visitor terhességét: a történet szerint Bashir doktor ültette át Kirába O’Brien és Keiko magzatát, mert annak az élete egy űrsikló-baleset során veszélybe került. Django El Tahir El Siddig 1996. szeptember 16-án látta meg a napvilágot, a két színész házassága pedig 2001. áprilisáig tartott.

"Az ellenállás hasztalan"

Jeri Ryan, azaz Hétkilenced a sorozat révén ismerte meg a Voyager forgatókönyvíróját, Brannon Bragát. Azonban a színésznő ekkor még hivatalosan Jack Ryan Illinois-i szenátor felesége volt, akitől gyermeke is született. Braga és Ryan 2002-től éltek együtt Los Angelesben, majd szakításukat követően 2007-ben Christopher Émé francia származású szakács és étterem-tulajdonos vette nőül, akivel azóta is boldog házasságban élnek.

"Kedves kapitányom"

Sir Patrick Stewart már tizenkilenc éves korában kopaszodni kezdett. Azt hitte, hogy emiatt soha nem lesz sikere a nőknél. Ehhez képes viszont amikor megkapta Picard szerepét már húsz éve házasságban élt Sheila Falconerrel, és kapcsolatukból két gyermek született. 1990-ben mégis elváltak útjaik. Nem tudni, hogy ebben mekkora szerepe volt Jennifer Hetrick színésznőnek, aki Vash szerepét játszotta Az új nemzedékben (TNG) és a Deep Space Nine-ban. Kapcsolatuk azonban nem vezetett házassághoz, mert 1997-ben Stewart már Wendy Neuss-szal, a TNG és a Voyager producerével kötelezte el magát, 2000. augusztus 25-én össze is házasodtak. A frigy nem tartott soká', sajnos három évvel később, 2003 októberében elváltak. Stewart öt éve Sunny Ozell country énekes és dalszerző férje, akikről a fent látható fotót az Oscar-gálán lőtték.

A kapitány szíve

Bármilyen meglepően hangzik, de a Janeway kapitányt alakító Kate Mulgrew és Winrich Kolbe rendező között is igen komoly, három évig tartó kapcsolat alakult ki a Voyager forgatása alatt. Mulgrew végül azonban Timothy F. Haganhoz ment hozzá, akivel 2014-ig élt együtt. A holland származású Kolbe neve ismerős lehet, hiszen a Star Trek szériák negyvennyolc epizódjában volt rendező.

Szerelem és munka

Rövid ideig Tom Hardy (aki Shinzon praetort alakította a Nemezis mozifilmben) és Linda Park (Hoshi Sato az Enterprise-ból) is egy párt alkottak, mikor együtt játszottak a Roger és Vanessa című darabban. Dél-Londonban éltek együtt, és még egy saját színtársulatot is alapítottak. Azóta azonban megszakították a kapcsolatot. Park 2014-ben hozzáment a 24-ben Rick Allent alakító Daniel Bess nevű amerikai színészhez.

Szerelem a Trek előtt

Kevesen tudják, de Roxann Biggs-Dawson (Torres, Voyager) nevében a Biggs, Casey Biggs színészre utal, akivel 1985-1987 között házastársak voltak. Casey Biggs neve ismerősen csenghet, hiszen a Deep Space Nine sorozatban ő játszotta a kardassziai Damar figuráját. A férfi Dawsonhoz fűződő kapcsolatát így fogalmazta meg:

"Imádtam ezt a nőt, ő pedig imádott engem.

Nagyon tehetséges, és sok sikert kívánok neki."

A félig ember, félig klingon Torres megformálója 1994-ben hozzáment Eric Dawson casting vezetőhöz, akivel még 89-ben az NBC Nightingales című drámájában találkoztak először. Két lányuk született. Roxann Biggs-Dawson rendkívül foglalkoztatott rendező, rengeteg sorozatepizódot dirigált már.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4213802386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása