Az Orville, és a fénynél gyorsabb utazási módok fizikája

2018. február 01. 13:00 - emTV.hu

Elindult a Parallaxis, az Űrszekerek tudományos és fantasztikus podcastje

Az Űrszekerek havonta jelentkező tudományos és fantasztikus podcastjében kedvenc science fictionjeink hátterét vizsgáljuk, emellett pedig a filmvásznon és képernyőkön megjelenő technológiák tudományos megalapozottságát feszegetjük. Első adásunk készítése során betekintést nyerhettünk Seth Macfarlane nagy sikerű scifi komédiájának, a The Orville-nek a szinkronmunkálataiba, és a Kelly hangjaként megszólaló Bogdányi Titanilla, és a Mercer kapitányt alakító Csőre Gábor is megosztotta velünk a sorozattal kapcsolatos benyomásait. A műsor második felében pedig Dr. Vincze Miklós fizikus, az MTA-ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa avat be minket a Star Trekben és a The Orville-ben megjelenő hajtómű technológiák elméleti hátterébe.

llaxis_ep1_cover.png

Scifi, dráma, humor és nosztalgia: Ádám és Csaba a Parallaxis podcastereinek első benyomása a The Orville-ről, és hogy vajon szélesebb tömegek megszólítására is képes lehet-e a sorozat. Majd a két főszereplő magyar hangja, Csőre Gábor és Bogdányi Titanilla beszél a scifihez fűződő viszonyukról, és egyéb, a szinkronmunkáik során szerzett tapasztalataikról is beszámolnak.

Az Impulzus Podcast betétrovatában Dave-től megtudhatjuk, hogyan kezeljük a Star Trek ötvenkét éves múltját, illetve Attila Marina Sirtis (Troi, TNG) aktuális tevékenységéről és tartózkodási helyeiről tudósít.

A műsor második felében a téridő görbítésén alapuló utazásokról tudhatunk meg többet Dr. Vincze Miklós fizikustól, az MTA-ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársától: Einsteintől Alcubierre-ig számos tudományos elmélet hivatkozható teljes nyugalommal, ettől függetlenül az ikerparadoxonnal, a gamma-sugárzással és a negatív energia előállításával is meg kell küzdenünk, ha a fénynél gyorsabban szeretnénk eljutni a másik galaxisban élő ismerőseinkhez.

A Parallaxis hangja hazánk egyik legfoglalkoztatottabb szinkronizáló színésze, Láng Balázs, akivel néhány éve az emTV.hu-n beszélgettünk.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5013623328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása