Felnőtt korhatár-besorolással készül a negyedik Kelvin film?

2017. december 10. 09:50 - Annatal

Meglepő hír röppent fel a héten, miszerint Quentin Tarantino fogja rendezni a soron következő Star Trek filmet. A (tizen)negyedik Star Trek mozi kidolgozása gőzerővel folyik, Tarantino pedig több órát töltött az írók szobájában Drew Pearce-szel, Lindsey Beerrel, valamint Mark L. Smith-szel, és a film magasabb korhatár-besorolását kérte a stúdiótól.

A Deadline azt írja, hogy a film minden bizonnyal ott fog járni, ahol korábban Star Trek nem járt: Tarantino kérte, hogy a mozi R (tizenhét éven aluliak csak felnőtt kísérettel láthatják) korhatár-besorolást kaphasson, a Paramont Pictures és Abrams pedig egyetértettek ebben.

A mega költségvetésű mozik (és az eddigi Kelvin filmek) besorolásba mindig PG-13 (tizenhárom év alatti gyermekek számára felnőtt felügyelet erősen ajánlott) kategóriába esett. Ezzel (is) igyekeznek maximalizálni a nézőszámot és ezzel a jegybevételeket. A kivétel a Fox szerény ambíciókkal indult Deadpool filmje volt, végül a valaha volt legtöbb bevételt termelő R besorolású film lett. Ez korhatár-besorolás létfontosságú Tarantino-nak, aki egész karrierje alatt R besorolású filmeket készített.

A magyarországi mozik (és tévék) tizenkettes karikával vetítették az első három Kelvin filmet. Az R korhatár-besorolás pedig egyben azt is jelenti, hogy a hazai mozikban tizennyolcas karikával kerülhet bemutatásra, azaz tizennyolc éven aluliak csak felnőtt kísérettel nézhetik majd meg.

Hogy Tarantino és az R besorolás mit hozhat a következő Star Trek filmeknek, ma még nem tudhatjuk. Azt viszont tudjuk, hogy a látásmódja igen egyéni és történetei szálait zseniálisan szövi. Láttuk már, hogy szinte elfeledett színészeket hogyan hozott vissza a hírnév fényébe. Ugyan sci-fi világába még nem kirándult, de szerintem mindannyiunk kíváncsian várjuk, hogyan is fogja instruálni kedvenc szereplőinket az amerikai független filmek egyik legnagyobb alakja.

emTV.hu // Deadline // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr9013468723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása