William Shatner az önálló estjéről és az eredeti sorozat negyedik évadáról

2017. november 01. 18:15 - FCs.

A Tulsa World nemrég interjút készített William Shatnerrel (Kirk, TOS), ahol egyebek mellett másfél órás önálló műsoráról, és a Star Trek eredeti sorozatának (TOS) soha le nem forgatott negyedik évadáról is beszélt. Azok számára, akik újabb helyszínek megismerése után kutatnak az univerzumban, nem kell tovább keresniük: Shatner világa mindenki előtt nyitva áll!

Shatner önálló szórakoztató estéje, a Shatner’s World sokat jelent a színész számára, mert elmondása szerint a műsor alatt különleges összeköttetésbe kerül a hallgatósággal.

"A közönség és én egy elbűvölő másfél órát töltünk el együtt. Ámulatba esel, nevetsz és sírsz majd, a legjobb időtöltés. Gyertek el, és nézzétek meg ezt az önálló estet.

Ez egy one-man show, és egy kihívás. Talán a legnagyobb kihívás bármely színész számára, hogy másfél órán keresztül le tudja kötni a közönséget úgy, hogy tetsszen nekik, vagy olyat tudjon megosztani velük, amit kedvelnek."

Shatner Ausztráliában és Kanadában is turnézott a műsorával, mielőtt felkérték, hogy a Broadway-en is adja elő. A különleges alkalomra némiképp átszerkesztette a show felépítését, most pedig újra úton van.

A Shatner’s World olyan témákat érint mint Koko a gorilla, szeretet, halál, és természetesen a színész lelkéhez meglehetősen közel álló lovak. Az előadás során arra is fény derül, hogy egyszer ellopott egy motorbiciklit (úgy tűnik, ez nem csak Leonard Nimoy-jal történik meg a színész közelében), ezután pedig elsajátított egy olyan filozófiát, mely szerint a motorkerékpár szerelése közben az ember saját magát is megszereli.

Vajon a Star Trek eredeti sorozata (TOS) három év alatt mindent elmesélt, vagy egy esetleges folytatásra is lett volna még puskapor? Shatner erre is válaszolt:

"A sztorik csak úgy özönlenek, science-fiction történetek, amik rendkívül szórakoztatóak. A science-fiction felszabadítja a képzeletet, ami aztán szabadon szárnyalhat és elmélkedhet arról, hogy milyen lesz a jövő.

Egy csomó történet volt, ami soha nem lett elmesélve. De (a Trek csak három évadot élt meg) számos körülmény miatt, nem is beszélve arról, hogy egy haladási folyamat kellős közepén éltünk – a science-fiction nem volt egy jól ismert téma abban a korban. Az emberek nézték [a műsort], de nem volt elég [néző]. Mindig annak a szélén álltunk, hogy megszüntetnek minket, vagy csinálhatjuk tovább? A nézőszám nem volt olyan rossz, hogy megszűnéshez vezessen, de annyira viszont nem volt jó, hogy a műsor az év hatalmas dobása legyen. Valahol a kettő között voltunk, és ott is maradtunk. Akkoriban ez volt a közönség ítélete.

Visszatekintve, hogy miért maradt fenn a Star Trek ötven éven át, ismeretlen számomra. Úgy gondolom, hogy a tény, hogy a Star Trek olyan történeteket mesél, amik háromszáz évvel a jövőben játszódnak, elég pozitív gondolat, mert okunk van feltételezni, hogy addigra már nem leszünk."

emTV.hu // Tulsa World

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5613138252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása