Mit tudunk eddig a Star Trek: Discovery-ről

2017. szeptember 14. 16:15 - Dave // urszekerek.hu

Az emTV.hu-val közösen már több mint egy éve folyamatosan számolunk be a legújabb Star Trek sorozat, a Discovery készítésének legfrissebb híreiről. Korábban már összefoglaltuk nektek, hogy mikről olvashattatok eddig a témában itt az Űrszekereken, most megmutatjuk milyen infókat tudtunk meg azóta!

Az SFX magazin címlapsztorija újabb érdekességeket árult el a szereplőkről, különösen Michael Burnhamről, az Entertainment Weekly pedig újabb exkluzív interjút készített a főszereplőkkel, akik a Discovery kulisszái között, egyenruhában nyilatkoztak a magazinnak, többek között a legismertebb sci-fi rajongói kérdésekről, valamint a klingonokkal való napi munkáról árulnak el néhány érdekes részletet. A szereplőkkel készült interjúkat magyar felirattal adtuk közre.

Az új sorozatban jelentős szerepet játszó klingonokkal itt és itt foglalkoztunk. Szintén a klingonokat emlegeti Alex Kurtzman legújabb nyilatkozata is, utalva arra, hogy egy lehetséges második évadban már talán nem ők játszanák a főszerepet.

Az éves Las Vegas-i Con már hosszú ideje a veterán Star Trek színészek találkozóhelye. Az ismert művészek a panel-előadásokon az új sorozattal kapcsolatos véleményüket, elvárásaikat is elmondták.

Augusztusban folyamatosan érkeztek a rövidebb promók, klipek és előzetesek, melyek részben már ismert jelenetekből építkezve, új képsorokat és momentumokat is felmutattak. Ezeket mind magyar felirattal adtuk közre itt és itt.

A közösségi média félreértelmezhető és előnytelen oldalát jelenítette meg az a kisebb PR-katasztrófa, mely a Lorca kapitányt alakító Jason Isaacs egyik Twitter üzenete nyomán bontakozott ki, és amibe még maga William Shatner is becsatlakozott.

Sokkal békésebb témát jelentett annak a fejtegetése, hogy a sorozat női főszereplője miért éppen a Michael nevet kapta.

A Harry Muddot alakító Rainn Wilson jótékonysági kampánya keretében az igazán kíváncsi rajongók már szeptember 19-én láthatják a sorozat premier epizódját.

Az új sorozat mintegy tizenkét éves tévés szünet után érkezett meg a rajongókhoz – vajon a hosszú kihagyásban szerepet játszottak a 2009-től megjelenő új mozifilmek is?

Miért olyan fontos T’Kuvma és követői számára hogy klingonok maradjanak? Lehet, hogy a harci felhívást szó szerint, esetleg genetikai alapokon kell értelmeznünk? Erre kerestünk választ az előzetes nyomán.

Augusztus végén a Variety magazin címlapsztorija hozott új információkat, és exkluzív, még soha nem látott képeket a Discovery hídjáról.

Az új sorozat költségvetési hátteréről már korábban is írtunk, most azonban összevetettük a korábbi Star Trek szériák büdzséjével, és találtunk néhány meglepő számadatot itt és itt!

Harry Mudd karakterét még ötven évvel ezelőttről, az eredeti sorozatból ismerjük, ám a Discovery-ben is fontos szerepet fog játszani a most Rainn Wilson által alakított űrszélhámos. A Star Trek Magazin róla, illetve a Shazad Latif által játszott Ash Tyler hadnagyról árult el további háttér-információkat.

Szeptemberben folytatódott a hosszabb-rövidebb promók és előzetesek sora, melyeket ezúttal is magyar felirattal közöltünk; Vörös riadó, A felfedezés kora, Bátraké a szerencse, Burnham találkozik a Fáklyavivővel, Bátor vagy, Egy új fejezet, És az utazás folytatódik

A kanadai FanExpo rendezvényen a Discovery production designer, azaz művészeti-tervező csapata külön panellel jelentkezett, ahol a sorozatban szereplő csillaghajók tervezési folyamatába nyerhettek betekintést a résztvevők.

A CBS szeptember elején karakterfotókkal lepett meg minket, melyek a hajók belső teréről is újabb érdekes részletekkel szolgáltak.

Alig több, mint két héttel a hivatalos premier előtt gyakorlatilag célegyenesbe érkezett az új sorozat promóciója – a főszereplők egyre több részletet árultak el az általuk alakított karakterekről: a Kenneth Mitchell által alakított Kol alfa klingon, a Sonequa Martin-Green által játszott Michael Burnham pedig a vulkáni és emberi kultúra között vergődő, identitását kereső flottatiszt lesz. Anthony Rapp pedig a Csillagflotta részéről igazi nagymenő és kemény fellépést ígér – kíváncsian várjuk.

A Discovery premierének közeledtével Sonequa Martin-Green promóciós körútra indult, és több amerikai tévéműsorban is vendégeskedett. A színésznővel készült interjúkat magyar felirattal mutattuk be: Entertainment Tonight interjú, Sonequa Martin-Green a CBS reggeli műsorában, Sonequa Martin-Green a The Late Show-ban

Kiemelkedett a promóciós anyagok és rövid klipek sorából az a videó, melyben a Discovery főszereplői válaszolnak a Star Trekkel kapcsolatos kvízkérdésekre.

Szintén nagy meglepetést okozott a TV Guide magazin rövid, de annál izgalmasabb beszámolója, a Discovery torontói forgatásának helyszínéről, egyenes a hídról. Az exkluzív sajtótájékoztatón az újságírók bejárhatták a legtöbb felvételi helyszínt, és számos dolgot tudtak meg a forgatás kulisszatitkairól és a karakterekről is – a legfontosabbakat összefoglaltuk, a videót magyar felirattal mutattuk!

Aaron Harberts és Gretchen Berg producerek az Entertainment Weekly-nek nyilatkoztak arról, hogy a való élet és a politikai fejlemények hogyan befolyásolták az új sorozat történetének írását – meglepő részletek derültek ki.

Érdekességként megmutattuk azt is, hogyan szerepelt korábban Sonequa Martin-Green a Spike csatorna Playback párbaj című műsorában, nem rég pedig azt fejtegettük, hogy mikor kerülhet itthon tévéképernyőre a sorozat.

További videók, jelenetek, előzetesek, valamint interjúk a szereplőkkel szintén magyarul feliratozva az emTV.hu Indavideó csatornáján!

A Star Trek: Discovery világpremiere szeptember 24-én lesz a CBS csatornán, ezt követően pedig hetente új résszel jelentkezik majd a CBS All Access nevű streaming szolgáltatásban. A sorozatot az Egyesült Államokon kívül a Netflix forgalmazza, így szeptember 25-től, hétfőtől hazánkban is elérhető lesz, és szintén heti egy rész kerül majd fel.

A sorozattal kapcsolatos további posztjainkért kattintsatok ide!

emTV.hu

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5512827954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása