A Discovery fenegyerekei

2017. szeptember 07. 16:20 - Dave // urszekerek.hu

Az utóbbi napok hírmorzsái markáns címszavakkal hívják fel néhány fő karakterre a nézők figyelmét: Alfa-klingon, identitásválsággal küzdő első tiszt, és egy feltörekvő sztár is van a szereplők között. Alig több, mint két héttel a hivatalos premier előtt gyakorlatilag célegyenesbe érkezett az új sorozat promóciója – a főszereplők egyre több apró részletet árulnak ez az általuk alakított karakterekről a sajtónyilatkozatok során, illetve a közösségi média felületein. Azt se felejtsük: a színészek immár több, mint hét hónapja együtt élnek, lélegeznek az általuk alakított karakterekkel, így egyre több személyes vonatkozás is köti őket hozzájuk, amiből egyre többet el is árulnak a különböző interjúkban.

Kol, az alfa klingon

Kenneth Mitchell, akit a magyar nézők az Odyssey 5, a Jericho és legutóbb a Frequency (Kapcsolat) című "időutazós" sci-fi sorozatban is láthattak, a startrek.comnak nyilatkozott arról, mit is jelent számára klingonná válni.

A Star Trek: Discovery-ben a klingon vezetőt, Kolt alakító színész, aki az eredeti sorozat és Az új nemzedék (TNG) epizódjain nőtt fel. Amikor megkapta a szerepet, újranézte a régi epizódokat, különösen a klingon témájú részekre koncentrálva. Ebben nagy segítségére volt színész barátja, a szintén régóta Star Trek rajongó Sam Witwer is. Mitchell így beszélt karakteréről:

"Kol erőteljes, nagy hatalmú klingon vezető. Egyfajta alfa a klingon házak vezetői között. Ezért is fontos tényező a T'Kuvmával és házával való nézeteltérése, konfliktusa az egész évad során. Hatalomra törekvése saját népe megvédését szolgálja, nem csak a huszonnégy  klingon házzal, hanem a Föderációval szemben is.

A klingon jelmez, illetve maszk nehéz és forró – de felvéve őket, a karakter újabb és újabb rétegét öltöm magamra, és akkor még a nehéz és erőteljes, agresszív hatású klingon nyelvről nem is beszéltem. [a klingon szereplők klingon nyelven beszélnek majd a sorozatban – a szerk.] Ezek mind hozzájárulnak a karakterem megteremtéséhez."

Gretchen Berg és Aaron Harberts producerek már az első tesztfelvételek során elmondták nekem, hogy ezúttal egészen más oldalról közelítjük meg a klingonok világát. Az egész kultúrájuk megértéséről és megismerésről van szó, ami alapján majd a néző eldöntheti, vajon tényleg ők-e rosszfiúk a sorozatban.

Mitchell végül azt is elmondta, nagyon szívesen látna akár már a következő évi Las Vegas-i Star Trek találkozón Kol jelmezébe öltözött cosplayereket.

Burnham identitásválsága

A Fan Expo-ról tudósító FlickeringMyth weboldal csípte el a főszereplő Sonequa Martin-Green néhány érdekes kijelentését karakteréről, Michael Burnham-ről:

"A szüleimet még nagyon fiatal koromban megölték a klingonok egy vulkáni helyőrségi állomáson. Sarek és Amanda lettek a nevelő szüleim, és Spock fogadott húga lettem. Ha azt mondom, hogy ez kulturális sokként ért, akkor még szépen is fejeztem ki magam. Emberként éltem addig, és most vulkánivá asszimilálnak. Ez óriási nyomásként nehezedett rám, és egyfajta identitás-válságot okozott, emberi és vulkáni lét között."

Martin-Green egyébként szerdán Stephen Colbert vendége volt a The Late Show-ban, melyben egy új, eddig nem látott jelenet részletét is bemutatták. Ebben a cikkben mutatjuk a videót, magyar felirattal!

Nagymenők és rosszfiúk a Csillagflottában?

A Stamets hadnagyot alakító Anthony Rapp eddig is nagyon aktív volt a közösségi oldalakon, folyamatosan fenntartva a sorozat iránti érdeklődést. A színész most igazi Csillagflotta badassery-t ígér legutóbbi Twitter-üzenetében, melyet természetesen sokféleképpen értelmezhetünk.

Szintén a Twitteren, Rapp elismerően beszél kolléganőjéről, a Tilly kadétot alakító Mary Wisemanről, nagy jövő előtt álló, feltörekvő sztárnak titulálva őt, amire meglehetősen frappáns választ is kapott.

Discovery: irány a New York Comic Con!

A sorozat stábjával az idei New York Comic Conon is találkozhatnak majd a rajongók, ahol október 7-én tartanak majd egy panelt. Ezt valószínűleg felfokozott érdeklődés kíséri majd, hiszen ekkor a sorozat már három bemutatott epizódon lesz túl, amiből az első kettő a fajsúlyosnak beharangozott pilot rész lesz.

emTV.hu // TrekMovie

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7812809812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása