Star Trek: Discovery képregények és regények

2017. augusztus 05. 18:00 - Idaho Ida

A Star Trek Las Vegas (STLV17) négy Discovery paneljének egyikén a nyomtatott megjelenéseknek szenteltek figyelmet. A színpadon Kirsten Beyer Star Trek regényíró, az új sorozat egyik írója, valamint Sarah Gaydos, az IDW képregénykiadó szerkesztője, Ed Schlesinger, a Pocket Books könyvkiadó szerkesztője, Mike Johnson képregényíró és David Mack szerző vettek részt. Fő témájuk a sorozatot kísérő regények és képregények voltak.

ketsegbeesett_orak_borito.jpg

Beyer arról beszélt, hogy a nyomtatott kiadványokban szeretnék megragadni a lehetőségeket és bemutatni olyan történeteket is, amikre a sorozatban nem lesz idő. Ez nem azt jelentené, hogy mindent el kell olvasni ahhoz, hogy érteni lehessen a történetet, de nagyon sokat hozzátenne az élményhez.

Az első Discovery spinoff kiadvány David Mack regénye lesz, a Desperate Hours (Kétségbeesett órák), melynek megjelenése a sorozat premierje után két nappal, szeptember 26-ra várható. A történet egy évvel a sorozat cselekménye előtt játszódna, és egy évvel azután, hogy az eredeti sorozatban az Enterprise meglátogatja a Talos IV-et a The Cage című bevezető részben. A történet nagyvonalakban:

"Michael Burnham hadnagyot, aki egy földi nő, és vulkániak között nevelkedett, kinevezik a Shenzou csillaghajó első tisztjévé. Ha meg szeretné tartani a pozícióját, be kell bizonyítania Philippa Georgiou kapitánynak, hogy alkalmas rá. Erre alkalma is nyílik, amikor a Shenzou-nak meg kell védenie egy Föderációs kolóniát, melyet egy ősi jármű támadott meg, a bolygó mély és sötét tengerei mélyéről felbukkanva. Ahogy a fenyegetés egyre erősödik, a Flotta mindent megtesz, hogy megállítsa. Ahhoz, hogy megmentse ártatlan ezrek életét, Burnhamnek be kell hatolnia az idegen hajóra. Ehhez viszont szembe kell néznie néhány igazsággal a múltjából, és szüksége van egy olyan ember segítségére, akit egész életében elkerülni igyekezett."

Azt is bejelentették, hogy a második novellát Dayton Ward fogja írni. Az ő könyve az események előtt tíz évvel játszódik majd, és 2018 elejére várható.

klingon_comic_cover.jpg

A Discovery első képregénye, egy négy epizódból álló miniszéria, október elején fog debütálni. Kirsten Beyer és Mike Johnson lesz a szerzőpáros és Tony Shashee a grafikus, a főszereplő pedig T'Kuvma lesz, és rajta keresztül sok más klingon karaktert is bemutatnak.

Sarah Gaydos beszélt arról, hogy nem egyetlen, hosszú képregény-sorozatot terveznek a Discovery mellé, hanem több mini-szériát, mert ezáltal több különböző témát is körbejárhatnak.

A panel előadáson rögtön felmerült az a kérdés is, hogy ezáltal a regények és a képregények a Star Trek franchise kánonjának is részei lesznek? A válasz: igen és nem... Beyer szerint próbálnak olyan messzire menni, amennyire csak tehetik, de ez magában rejti azt a veszélyt, hogy a jövőben valaki majd előáll egy igazán jó ötlettel, de ez inkompatibilis lehetne az írott kiegészítőkkel. Egy ilyen esetben a televíziós sorozat mindig előnyt élvez. Abban reménykednek, hogy sikerül meghatározni, mik azok a biztonságos területek, ahol dolgozhatnak, hiszen egy nagy és integrált világot szeretnének bemutatni, és a céljuk, hogy ezek a történetek a jövőben is jól illeszkedjenek majd egymáshoz. Az írónő szavait értelmezve, tehát a regényekkel, képregényekkel afféle "extended universe" keletkezne, mely a kánoni, tévé-sorozatos cselekményt kíséri, kiegészíti.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery legfrissebb híreiről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportunkba!

emTV.hu // TrekMovie

std_fans_poszthird3.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr6312722030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása