Star Trek: Discovery – inspiráció és klingonok

2017. július 28. 09:30 - Idaho Ida

A San Diego-i Comic Conon a sorozat főszereplőjét, a Michael Burnham parancsnokot alakító Sonequa Martin-Greent az inspirációról, míg az alkotókat, Gretchen Berg és Aaron Harberts showrunnereket, illetve az executive producer Heather Kadint a klingonokról faggatták.

smgvsdcc17.jpg

A TrekMovie a Star Trek: Discovery főszereplőjét, Sonequa Martin-Greent kérdezte arról, hogy inspirálták-e múltbeli vagy jelenlegi Trek színészek:

"Úgy érzem, annyi dolog inspirált, hogy nehéz lenne mindet felsorolni. Michelle Yeoh [Georgiou Kapitány a USS Shenzou-ról] hatalmas inspiráció. Igazán megtisztelő mellette szolgálni. Évek óta vannak kemény szerepei, ő maga pedig nagyon jóindulatú és alázatos, így rengeteget tanultam tőle mióta együtt dolgozunk.

Maga a Star Trek is inspirál, az a hatalmas hagyaték, ami mögöttünk áll, és amerre tartunk. Óriási inspirációt merítek abból a történetből is, amit el akarunk mesélni."

Gretchen Berg és Aaron Harberts társalkotókat, valamint az executive producer Heather Kadint is megszólaltatták:

"Az egyik téma, amit körüljárunk eléggé univerzális, egy olyan lecke, amit emberként újra és újra meg kell tanulnunk: azt hisszük, hogy ismerjük a »másikat«, de ez valójában nem igaz. Ki kell lépnünk a saját álláspontunkból, hogy igazán megértsünk valakit. El kell felejtenünk azt, amit már tudunk.

Az első nagy lépés ezen az úton, hogy megértsük önmagunkat. Először magunkat kell megértenünk, mielőtt meg szeretnénk érteni másokat. A sorozatot Discovery-nek neveztük, és okkal neveztük Discovery-nek [»felfedezés«], mert a szereplőink egy nagy utazás részesei."

Aaron Harberts beszélt a klingonokról is, akiket eredetileg a hatvanas évek Szovjetuniója ihletett, és a Hidegháború végével baráti fajjá alakultak:

"Nem csak a háborúról van itt szó, hanem valami olyasmiről is, ami a mai Amerikai Egyesült Államokat is érinti: az izoláció. Az országunknak annyi filozófiája van. Nyitottan állunk hozzá? Vagy elzárkózunk? Ezek is olyan nézőpontok, amiket ki szeretnénk fejezni. A klingonok már nem feltétlenül az oroszokat képviselik. A klingonok – azt hiszem, egyre inkább így tekinthetünk rájuk, az Egyesül Államok polgárai és az Egyesül Államok különböző frakciói.

És ezzel nem azt mondom, hogy rosszak, amit igazán akarunk ezzel az az, hogy megértsük, különböző álláspontok léteznek, és hogy felfedezzük őket. Nekem nagyon tetszik, hogy a klingonok ezt képviselik. És ahogy többet megtudunk róluk, megtudjuk miért azok, akik, és hogy ne csak az ellenséget lássuk bennük.

És aztán megtaláljuk a módját, hogy együttműködjenek. Hogyan hozunk mindenkit újra össze? Mibe kerül? Ez egy nagy kihívás számunkra, és erről szól az első évad."

Heather Kadin beszélt Burnham kegyvesztettségéről is:

"Az elfogadás fontosságáról is képet kapunk. Mert Michael Burnham kegyvesztett lesz, és vannak olyan karakterek, akik az eset után is találkoznak vele. Feltételezésekbe bocsátkoznak róla az alapján, amit hallottak róla ahelyett, hogy a valódi értékeire figyelnének.

Azt hiszem, Mary Wiseman karaktere [Tilly zászlós, aki a TrekMovie értesülései szerint Burnham szobatársa lesz a USS Discovery-n] nagy szerepet játszik ebben, a barátság és az elfogadás iránti vágyával. És ez az az üzenet, amire szükségünk van."

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr712695711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása