Star Trek: Discovery a San Diego-i Comic Conon

2017. július 22. 07:30 - Dave // urszekerek.hu

Az új sorozat pazar kiállítással és a legfontosabb stábtagokat felvonultató panel előadással érkezik a filmes-képregényes találkozóra. Időközben a CBS tovább folytatta a rövid, tíz másodperces teaser videoklipek sorát, melyekben közelebbről mutatja be a sorozatban emblematikus szerepet játszó kellékeket, eszközöket. A kommunikátor, a fézerpisztoly, illetve a fézerpuska után végre egy igazán fontos jelkép is sorra került, ez pedig a delta-alakú Csillagflotta-jelvény, mely a Star Trek-sorozatokban számos helyen (egyenruhák, különféle eszközök, díszletek) megjelenve szimbolizálja a Föderáció és a Csillagflotta szervezetét, és úgy általában az egész Star Trek eszmét.

A legutóbb nyilvánosságra hozott klip egyébként összefoglalja a korábban prezentált eszközöket is, egyúttal apró betekintést nyújtva a Shenzhou-és Discovery-legénység által használt trikorder megjelenésébe is. Amellett, hogy a trikorder külsejében, anyagában is követi a már korábban bemutatott kommunikátor, illetve fézer dizájnját, felfedezhető, hogy egy külső, önálló szenzoregység is tartozik hozzá, olyasféle, mint a későbbi orvosi trikorderek kézi szenzorai. A főegység elrendezése (vezérlőgombok, felettük egy központi kijelző) talán leginkább a Star Trek III-ban látott eszközre emlékeztet.

Mint korábban beszámoltunk róla, az idei év egyik legjelentősebb tévés-filmes-képregényes találkozóján, a kaliforniai San Diego-ban megrendezendő Comic Conon (SDCC2017) az új sorozat elsősorban színészekkel és stábtagokkal képviselteti magát, fő eseményként egy negyvenöt perces előadáspanelt tartva szombat délután (magyar idő szerint este 23:30-tól), melyet a Harry Muddot alakító színész, Rainn Wilson fog vezetni.

sdc_sddc17_captchair.jpg

Nem ez lesz azonban az egyetlen megjelenése az új sorozatnak a már csütörtök óta folyó SDCC-n. A CBS a forgatás helyszínéről hozott eredeti díszletekkel és kiegészítőkkel kedveskedik a rajongóknak: minden eddiginél közelebbről, életnagyságban láthatjuk, és lefényképezhetjük többek között a USS Discovery kapitányi székét, melyet a forgatás idején Gabriel Lorca kapitány (Jason Isaacs) foglal el, számos kelléket (kommunikátor, trikorder, fézerek), csillagflotta és klingon egyenruhákat, valamint concept art rajzokat is. A kiállítás vasárnapig lesz látható, és máris megérkeztek róla az első képek.

Arról is írtunk már, hogy a helyszínen naponta lesznek sorsolások, melyeken a látogatók például posztereket nyerhetnek, olyat is, mint a pár napja nyilvánosságra hozott új, retro-pszichedelikus stílusú alkotás, mely egyúttal lerántja a leplet a USS Discovery megújított külsejéről is: a hajótest csészealj-szekciója immár két szegmensből, egy egymáshoz öt ponton csatlakozó, belső tányérból és külső gyűrűből áll. Hogy mennyiben tekinthető ez a végleges dizájnnak, azt talán majd szombaton tudjuk meg.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu //TrekCore

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1712679877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása